Kako da opremite stan uz kredit bez skrivenih troškova?
Foto: Shutterstock

Kako da opremite stan uz kredit bez skrivenih troškova?

Žena -

U određenom periodu života sigurno ćete opremati svoj životni prostor. Ako ste, recimo, mlad bračni par biće vam dodatno teško. Tek ste otplatiili venčanje, vratili dugove najbližima i nije vam ostalo dovoljno novca na raspolaganju za opremanje stana.

Ukoliko ste se odlučili i za proširenje porodice, lista neophodnih stvari samo se širi. Teško je odoleti - ne priuštiti najbolje za bebu i ne učiniti prostor prijatnim za sve članove porodice.

Vaša potera za novcem počinje. Nameće se pitanje - kako obezbediti pristojnu sumu novca u okvirima prosečne srpske plate?

Statistika pokazuje da se građani danas lakše odlučuju za keš nego za namenske kredite. Velika prednost je što su banke pojednostavile prateće procedure uzimanja ovakvog tipa pozajmice i što vam niko neće postaviti pitanje za šta vam je novac potreban - da li je u pitanju kupovina novog frižidera, televizora, veš mašine…. Po odobrenju, novac je odmah na vašem računu, bez dodatne papirologije i podnošenja profaktura.

foto: Shutterstock

Međutim, kada je reč o keš kreditima, stručnjaci ističu da je jako važno obratiti pažnju na kamatnu stopu i njeno kretanje u zavisnosti od perioda na koji je kredit odobren. Postoje banke u kojima je efektivna kamatna stopa skoro izjednačena sa nominalnom, odnosno koje nemaju nikakve dodatne i skrivene troškove.

U Srbiji je, prema nekim proračunima, optimalni iznos za opremanje stana oko 5. 000 eura, tako da se treba obratiti banci koja će omogućiti podizanje ovog i većih iznosa ukoliko se oprema životni prostor veće kvadrature. Pojedine banke su u svoju ponudu uvele i keš kredite do 15.000 eur uz minimlanu mesečnu ratu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track