VOŽNJA ZA DECU: Humanitarni moto skup u Kraljevu za pomoć seoskim školama
Foto: Mladen Đorđević

Dođite na Kingstock

VOŽNJA ZA DECU: Humanitarni moto skup u Kraljevu za pomoć seoskim školama

Auto -

Kraljevački moto klub "Kings 98" svake godine organizuje moto-skup humanitarnog karaktera, a ovogodišnje okupljanje motorista poznato kao “Kingstock” biće posvećeno prikupljanju pomoći đacima u seoskim školama na rubnim područjima ove opštine.

- Prikupljena sredstva sa ovogodišnjeg skupa biće namenjena kupovini nastavnih učila, i upućena školama u naseljima Zakuta i Milavčić, koje pohađa ukupno 13 učenika od prvog do četvrtog razreda. Naš klub se humanitarnim radom bavi od 2009. godine, a do sada smo u različitim akcijama skupili oko 1 200 000 dinara pomoći, koja je uručena socijalno i zdravstveno ugroženim porodicama i pojedincima, kaže za Kurir Milovan Pantović, predsednik MK Kings.

Kraljevački bajkeri su svojim dosadašnjim humanitarnim radom pokazali zaista veliko srce, što svedoče akcije za pomoć ugroženima posle jakog zemljotresa 2010. godine i akcija za pomoć stradalima od poplava 2014. Kingsi su takođe kupovinom kućnih aparata ili novčanim donacijama u više navrata pomogli nekoliko siromašnih porodica iz Kraljeva, a posebno treba istaći njihove akcije za pomoć obolelima od teških bolesti, poput celebralne paralize, kojima su više puta uručivani novčani iznosi radi lečenja, ili operacija u inostranstvu.-Pored ovih aktivnosti, do sada smo više puta učestvovali u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a redovno učestvujemo i u svim dešavajima posvećenim bezbednosti saobraćaja, da bi naglasili važnost očuvanja života svih učesnika, i nas bajkera, a posebno dece. U tom cilju sarađujemo i sa saobraćajnom policijom i sa Agencijom za bezbednost saobraćaja - kaže Pantović.

Popularni Kingsi su inače osnovani 1998. godine, a ovaj klub danas čini 17 članova različitih zanimanja i uzrasta, od 25 do 65 godina. Povodom ovogodišneg moto skupa, koji će se 22. i 23. jula održati na njihovom moto-ranču Vodenica u naselju Jovac, udaljenom pet kilometara od grada, "Kraljevi" iz Kraljeva se zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su im pomogli u dosadašnjem humanitarnom radu, i pozivaju sve zanteresovane da ih posete. Obećavaju da će na "Kingstocku" svi gosti moći da uživaju u lepom druženju, odličnoj muzici, kupanju i dobroj zabavi.M. Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track