Međunarodna vozačka dozvola ipak potrebna u Grčkoj?!
Foto: Printscreen

Međunarodna vozačka dozvola ipak potrebna u Grčkoj?!

Auto -

Za siguran i bezbedan put u inostranstvo posetite AMSS!

Ako ovog leta putujete u Grčku, sigurno ste već informisani da vam u slučaju da posedujete novu biometrijsku vozačaku dozvolu, međunarodna vozačka dozvola (MVD) nije potrebna. Tu ste u pravu, ali samo delimično.

Nedavno je na portalu grckainfo.com izdato obaveštenje za vozače koji putuju u Grčku sopstvenim automobilom, da u slučaju udesa, neposedovanje MVD može uskratiti naplatu štete. Naime, ukoliko je drugi vozač kriv za udes i ima osiguranje kod osiguravajuće kuće koja traži MVD, vi nećete moći da naplatite štetu na automobilu, ako istu nemate sa sobom!

Takođe, neposedovanje MVD može vam onemogućiti rentiranje automobila u pojedinim agencijama u Grčkoj! To ne zavisi od destinacije, već opet od osiguravajuće kuće sa kojom agencija ima ugovor. Naša preporuka je ne rizikovati, već veoma brzo i lako, pre odlaska na put obezbediti svu potrebnu dokumentaciju.

U AMSS možete jednostavno izvaditi MVD i biti sigurni da sledeće tri godine, koliko traje njeno važenje, nećete razmišljati o ovim i sličnim problemima. Sve što je potrebno jeste da priložite potrebnu dokumentaciju i naše ljubazno i stručno osoblje izdaće vam je na licu mesta. I to nije sve! Ako već krećete na put, svratite u AMSS Auto centar Beograd u Ruzveltovu 19 u Beogradu i na jednom mestu, pored MVD izvadite ostala međunarodna dokumenta i završite sve što je potrebno za sigurnu i bezbednu vožnju. Na istom mestu postanite član AMSS za samo 2.000 dinara, i ostvarite besplatne usluge i uštede na putevima Srbije i Evrope za godinu dana. Vlasnik Super članske kartice AMSS, stiče pravo na besplatno šlepovanje u slučaju kvara ili saobraćajne nezgode, popravke vozila na putu ili prevoz do najbližeg servisa, kao i hotelski smeštaj u slučaju nezgode. Ne zaboravite da se pre odlaska na put u inostranstvo osigurate od brojnih nepredviđenih događaja, jer je lečenje van zemlje skupo i premašuje vaš budžet. U AMS Osiguranju za samo 840 dinara koliko košta individualna polisa za 7 dana boravka na teritoriji Evrope, bićete pokriveni od troškova hirurških intervencija, stomatološkog, bolničkog lečenja i drugih zdravstvenih usluga, u skladu sa uslovima osiguranja.

Dobre pripreme za put lišiće vas nepotrebne brige, olakšati vam boravak u inostranstvu i pre svega uštedeće vam ogroman novac. Ne prepuštajte stvari slučaju, već mislite na vreme i posetite neku od preko 160 AMSS poslovnica širom Srbije.

Za više informacija posetite sajt www.amss.org.rs ili pozovite Operativni centar na broj 1987 koji je dežuran 24 časa.

Želimo vam ugodan i srećan put!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko je rekorder u dodeli odlikovanja, a nije Nikolić?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track