AMSS ORGANIZOVAO TRADICIONALNO TAKMIČENJE ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU
Foto: Promo

Održano najstarije i najmasovnije učeničko republičko takmičenje poznavanja saobraćaja

AMSS ORGANIZOVAO TRADICIONALNO TAKMIČENJE ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU

Auto -

Četvoro učenika koji su osvojili najviše bodova plasirali su se na predstojeće Evropsko FIA takmičenje, a genealni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odobora AMS Osiguranja Dejan Jevtić su uz prisustvo predstavnika Uprave saobraćajne policije Zlatka Belencana nagradili najuspešnije mališane vrednim poklonima i priznanjima.

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola, u Beogradu održano je 48. republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje je ujedno i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Takmičenje se sastojalo iz dva dela – teorijskog, na kom su osnovci pokazali svoje znanje rešavajući saobraćajne testove u Domu učenika Srednje železničke škole i - praktičnog, gde su simulirajući saobraćajne situacije pokazali svoje umeće na poligonu spretnosti u Ledenoj dvorani hale Pionir. Četvoro učenika koji su osvojili najviše bodova plasirali su se na predstojeće Evropsko FIA takmičenje, a genealni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odobora AMS Osiguranja Dejan Jevtić su uz prisustvo predstavnika Uprave saobraćajne policije Zlatka Belencana nagradili najuspešnije mališane vrednim poklonima i priznanjima.

Nakon što je dodelio nagrade najuspešnijim učenicima, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev je istakao da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” izuzetno značajan jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zahvaljujući kojoj je AMSS razvijao svest najmlađih o saobraćajnoj kulturi, što je sigurno značajno doprinosi povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.Predsednik Izvršnog odbora AMS Osiguanja, Dejan Jevtić, naglasio je da ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima. „Učenicima koji su današnjim znanjem i sposobnostima obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se ove godine vrate kao prvaci”, istakao je Jevtić.Nakon ovog uspešno realizovanog nacionalnog finala uslediće Evropsko prvenstvo, koje će se održati krajem septembra u Tirani u Albaniji. Ekipa od dva dečaka i dve devojčice koju čine Jovan Nikolić iz Mačvanskog okruga, Veljko Potkonjak iz Južnobanatskog okruga, Elena Stoja iz Južnobanatskog okruga i Ankica Čakajac iz Moravičkog okruga, koji su se danas pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope pokušati da osvoje titulu šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track