BENTLI BENTAJGA - NAJMOĆNIJI TERENAC NA PLANETI: Kabinet na točkovima juri 300 na sat!
Foto: Bentli

Predstavljamo

BENTLI BENTAJGA - NAJMOĆNIJI TERENAC NA PLANETI: Kabinet na točkovima juri 300 na sat!

Auto -
NOVI VLADAR KLASE Nijedan SUV na svetu nema ovakvu moć. Zato je odmah zaseo na tron segmenta

Engleski „Bentli“, koji je od 1998. u sastavu „Folksvagena“, od nastanka je sinonim za vrhunske sportske modele, a vremenom je postao i za superluksuzne automobile. Iako je godinama odolevao SUV groznici, došao je trenutak za promene. Prvi terenac u istoriji ove marke nazvan je „bentajga“.

Odlikuju ga originalan naziv i dizajn, koji je izveden iz modela „kontinental GT“ i „flajing spur“, a po pitanju performansi ovaj SUV ostavlja iza sebe sva trenutno postojeća serijska vozila te klase. Pokreće ga monstruozni šestolitarski W12 motor sa dvostrukim turbo-punjačem, koji oslobađa 608 konjskih snaga i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Varijacija... Može se dobiti u konfiguraciji sa četiri ili pet sedišta
Varijacija... Može se dobiti u konfiguraciji sa četiri ili pet sedišta

Dovoljno da 2.400 kg težak terenac „dobaci“ do maksimalne brzine od 301 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi samo 4,1 sekundu! Iako je urađen na „Folksvagenovoj“ MLB platformi, poput „audija Q7“, proizvođač ističe da je 80 odsto automobila originalno „Bentlijevo“.

Kako dolikuje ovoj marki, unutrašnjost je poput luksuznog kabineta. Izrada i posvećenost detaljima je impresivna, a u kabini dominiraju najkvalitetnija koža, masivni elementi od drveta visokog sjaja, kao i dodaci od hromiranog metala. Može se dobiti u konfiguraciji sa četiri ili pet sedišta, a u ponudi će biti i verzija sa trećim redom sedišta. U razvoju je još moćnija „bentajga“, koja će imati još više snage.

Rasprodata prva turaKRALJICA KUPILA PRVI PRIMERAKKraljica Elizabeta Druga prva je naručila „Bentlijev“ terenac, pa će se tako jedan primerak ovog luksuznog vozila naći u garaži u kojoj je 2002. svoje mesto našla i unikatna limuzina „bentli stejt limuzin“, koja je kraljici poklonjena povodom obeležavanja 50. godišnjice krunisanja. Inače, planirano je da prve godine proizvodnje bude napravljeno 3.600 terenaca i svi su unapred rasprodati, uprkos početnoj ceni od oko 216.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja