FIAT EGEA: Rođena kao limuzina!
Foto: Fiat

Naslednik modela "linea"

FIAT EGEA: Rođena kao limuzina!

Auto -
Zamišljena kao trosegmentna limuzina, kombinuje stilski balans s efikasno iskorišćenim prostorom. Prodaja u Evropi od novembra

Globalni model za globalni brend - “Fijat” predstavlja svoju novu kompaktnu limuzinu, dizajniranu u Italiji, razvijenu u Turskoj i proizvedenu u fabrici u Bursi, s planiranom prodajom u više od 40 zemalja na području Evrope, Bliskog istoka i Afrike.Odatle i dolazi naziv projekta - “Egea” (Aegea), kojim se odaje počast Turskoj, zemlji koja je oduvek bila od strateškog značaja za Grupaciju FCA i koja simbolično predstavlja most između Istoka i Zapada.Novi model “Fijata” na svet dolazi kao jedinstvena kombinacija udobnosti, efikasnosti i tehnologije. Sve to s dodatkom ekskluzivnog italijanskog dizajna koji pruža kvalitetan proizvod u proporcijama prave i moćne limuzine.

Sklad linija“Egea” je od početka zamišljena kao potpuno nova limuzina sa tri segmenta. Limuzine često nastaju na osnovu hečbek vozila kojima se dodaje treći (zadnji) segment, a rezultat toga mogu biti oblici koji nisu baš uvek skladni. S druge strane, “egea” je “rođena kao limuzina” i samim tim predstavlja dizajnerski projekat koji integriše različite delove prirodnim, tečnim linijama koje stvaraju pravu, beskompromisnu i živahnu kompaktnu limuzinu.

Ukrašeno... Naizmenični hromirani detalji
Ukrašeno... Naizmenični hromirani detalji

Dugačka je 4,5 metara i visoka 148 cm s međuosovinskim rastojanjem od 264 cm koje povećava prostor izuzetne unutrašnjosti, dok je zapremina prtljažnika 510 litara!Nudi širok spektar pogonskih agregata, od kojih su svi pouzdani, visokih performansi i ekonomični.Ekonomični motoriIma dva turbo-dizela i dva benzinca, s manuelnim ili automatskim sistemom prenosa - snage od 95 do 120 KS. Valja napomenuti da su ovi dizel motori naročito štedljivi: s potrošnjom manjom od 4 litra na 100 km, tvrde Italijani.

Panorama... Staklene površine stvaraju utisak prozračnosti i velikog prostora
Panorama... Staklene površine stvaraju utisak prozračnosti i velikog prostora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track