NAJZANIMLJIVIJI KONCEPTI SAJMA U FRANKFURTU: Pred vratima savršenstva

Prototipovi

NAJZANIMLJIVIJI KONCEPTI SAJMA U FRANKFURTU: Pred vratima savršenstva

Auto -
Futurističke namere skockane u konceptima koji prikazuju nove vizije stratega dizajna i inovacija
1 / 5

Predviđanje, želje, predskazanje, napredak i sve futurističke namere skockane su u konceptima koji prikazuju viziju stratega dizajna i inovacija.Snage, naravno, nikad dosta, pa „Bugati“ ima 1.500 konjskih snaga u svom konceptu „vižn grand turizmo“, dok ubrzanje do stotke ne smeju ni da otkriju... Šalu na stranu, auto-industrija ide sigurnim koracima ka savršenstvu. Predstavljamo nekoliko najzanimljivijih prototipova sa Salona u Frankfurtu!

Tojota C-HR„Tojota C-HR“ je naravno hibrid i smešten je u klasu super mini-krosovera. Očekuje se dolazak na tržište početkom 2017, ali će najverovatnije serijska verziji biti gotovo istovetna kao prikazani koncept. Reč je o ulasku „Tojote“ u klasu mini SUV modela.

Bugati vižn grand turizmoKompletna trkačka istorija spakovana je u ovaj model, a predstavlja omaž nekadašnjoj „Bugatijevoj“ dominaciji na trkama 24 časa Le Mana. Prema pojedinim najavama, ovaj koncept ima 1.500 konjskih snaga, naravno iz W16 pogonske jedinice. Ima prednju rešetku u obliku potkovice i s centralnim perajem. Zasad nema najava o serijskoj verziji.Sitroen DS4 krosbekLuksuzna linija „Sitroena“ dobija i „DS4 krosbek“. Ima novi prednji kraj, ali i „LED vižn farove“. Porastao je u visinu za 30 mm, a plastični branici sa strane daju mu robustnost, dok su za sportski momenat zadužene crne alu-felne. Dakle, u planu je prvi krosover iz luksuzne DS linije.

Audi e tron kvatro konceptE tron kvatro koncept je preteča električnog Q6! Logično, po gabaritima je smešten tačno između modela Q5 i Q7. Pokreću ga tri elektromotora - jedan za prednju osovinu, dok se druga dva nalaze pozadi i svaki pokreće po jedan točak. To je dovoljno za čak 435 KS, ali u režimu „sport“ dostiže fantastičnih 500 KS.

Pežo fraktalReč je o električnom kupeu s tvrdim sklopivim krovom, koji postaje kabrio. Dugačak je 3,81 metar, ali ima čak 204 konjske snage, naravno električne. Francuzi navode da može da pređe čak 450 kilometara s jednim punjenjem baterija! Fabrika navodi da je audio-sistem takav da su zvučnici svuda po vozilu i da se oseća ton iz svakog pravca.

Mercedes IAA konceptReč je o kupeu sa četiri sedišta i rekordnim aerodinamičkim koeficijentom od samo 0,19! To je postignuto zahvaljujući aktivnoj aero-tehnologiji. Krilca sa obe strane vozila su aktivna i prilagođavaju se brzini pomoću elektromotora. Prvenstvena namera je najava budućih linija S klase. Koncept IAA može da se produži za 390 mm zbog smanjenja otpora vazduhu. Dugačak je 5,04 m i ima hibridni pogon sa 278 KS. Maksimalna brzina je 250 km/h, može da pređe 30 km na struju, a fabrika deklariše emisiju CO2 od samo 28 g/km!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track