Prikaži najnovije vesti
PR AMSS

PRIJEM KOD PREDSEDNIKA SRBIJE: Toma dočekao učenike četvrtog i petog razreda

Auto 3

Predsednik Tomislav Nikolić danas je u zgradi Generalnog sekretarijata  predsednika Republike Srbije dočekao učenike četvrtog i petog razreda naših osnovnih škola, koji su osvojili četvrto mesto na prestižnom 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja održanom u gradu Ústí nad Labem u Češkoj.

Najbolji osnovci su imali priliku da na sastanku sa predsednikom Republike podele svoje pozitivne utiske sa takmičenja, na kom su se u konkurenciji od 23 zemlje izborili za visoko četvrto mesto. 

Svake godine hiljade osnovca u okviru takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje AMSS organizuje već  skoro pola veka, nadmeće se u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala, čime stiču znanje neophodno za bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

U ime organizatora sastanku je prisustvovao i generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, koji je  predstavio takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ - projekat koji se pokazao kao najbolji način rada sa decom kada je u pitanju usvajanje saobraćajne kulture kod najmlađih.

Predsednik Tomislav Nikolić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev sa decom, nastavnicima i trenerom Predsednik Tomislav Nikolić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev sa decom, nastavnicima i trenerom

Ovom prilikom ukazano je na važnost preuzimanja svih mera za pravilno i savesno učestvovanje u saobraćaju,  posebno kroz edukaciju, ne samo mladih, već i odraslih, koji su prvenstveno nosioci odgovornosti u saobraćaju.

Na ovogodišnjem evropskom takmičenju Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura.

Predan rad u kontinuitetu doneo je dobre plasmane naše reprezentacije i na dosadašnjim nastupima na evropskim takmičenjima: srebro 2012, zlato 2013 i 2014, kao prošlogodišnje i ovogodišnje četvrto mesto.

Predsednik Tomislav Nikolić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev Predsednik Tomislav Nikolić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir