SLOVENKA POD SRPSKOM TROBOJKOM: Manca Katrašnik na moto trkama sa zastavom Srbije
Foto: AMSS

Pod pokroviteljstvom AMSS

SLOVENKA POD SRPSKOM TROBOJKOM: Manca Katrašnik na moto trkama sa zastavom Srbije

Auto -
Motorciklistkinja će nastupati pod zastavom i himnom Srbije i na evroazijskom šampionatu u Kataru

BEOGRAD - Slovenka Manca Katrašnik, prošlogodišnja šampionka u ženskoj konkurenciji u mototrkama, promovisaće ubuduće srpski moto sport na međunarodnim takmicenjima, pa i na šampionatu u Kataru, a ugovor o tome potpisan je danas u Auto-moto savezu Srbije (AMSS).

Predsednik AMSS-a Mirko Butulija tim povodom kaže da će Katrašnik na međunarodnim takmičenjima nastupati pod srpskom zastavom.

"AMSS ovim ugovorom nastavlja da promoviše moto sport u međunarodnim okvirima. Manca će nastupati pod zastavom i himnom Srbije i na evroazijskom šampionatu u Kataru", izjavio je Butulija nakon potpisivanja ugovora u AMSS-u.

Butulija je podsetio da je Katrašnik u Kataru prošle godine bila šampion u ženskoj konkurenciji, na motoru Jamaha od 600 kubika."Ona ostvaruje odlične rezultate i smatramo da je to najbolji mogući način da se promoviše Srbija i na međunarodnim takmičenjima", istakao je Butulija i dodao da će Srbija tako biti promovisana i u azijskim zemljama.

Čelnik AMSS-a je kazao da će prvo početi trke u okviru šampionata u Kataru i to već u aprilu i da će javnost biti obaveštavana o njenim rezultatima.Slovenka Manca Katrašnik (20), iz okoline Bleda, u izjavi za Tanjug kaže da u Sloveniji nema devojaka koje se bave tim sportom i da se jedino njena sestra ranije takmičila u trkama.

Ove godine će se, napominje, takmičiti na još nekim šampionatima u svetu, ali će voziti i nekoliko trka u Srbiji."Motore vozim od svoje treće godine, a profesionalno se bavim ovim sportom skoro pet godina", kaže Kataršnik. Očekuje dobre rezultate i nada se da na trkama neće imati padove.

Kataršnik je komentarišući prošlogodišnje prvo mesto u Kataru rekla da je imala veoma uspešnu sezonu 2014. i da je dobila i nagradu za najboljeg mladog vozača "Rookie of the Year".Na pitanje kako momci kometarišu kada od nje saznaju da se bavi moto sportom, ona je uz osmeh odgovorila da su oni koji ne voze motore oduševljeni, a oni kojih ih voze "nisu baš", jer ona vozi brže i bolje od njih.Inače, pojava Katrašnikove ni po čemu ne odaje da se ona bavi ovim opasnim sportom, koji je, kako se veruje, predodređen za muškarce i to one najhrabrije.Sta vise, sramežljiva je i ženstvena, ali, ima srce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track