Biciklistička vožnja za donorstvo bliži se kraju
Foto: PR

Biciklistička vožnja za donorstvo bliži se kraju

Zabava -

Goran, Marinel, Saša, Vesna, Vladimir, Danijela – biciklisti, zaposleni u Hemofarmu, ušli su u Srbiji. Posle skoro dve nedelje vožnje, koja je počela u sedištu STADE u nemačkom gradu Bad Vilbelu, šestoro entizijasta su prešli srpsko-madjarsku granicu.

Ova naporna biciklistička vožnja posvećena je promociji kampanje koju vodi Hemofarm Fondacija, PRODUŽI ŽIVOT-NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU. Glas o značaju donorstva i transplantacije organa proneli su kroz četiri zemlje – Nemačku, Austriju, Slovačku i Madjarsku.

„Ponosni smo jer smo uspeli“, kaže Goran Manić, uz dodatak:

Ovo je bio veliki test izdržljivosti duha, ali tela za sve nas. Humana poruka o značaju donorstva nas je svakodnevno motivisala da nastavimo.

Poslednja dva dana, medjutim, nije sve teklo po planu. Posle Austrije i Slovačke put kroz Madjarsku bio je priličan izazov.

Ujutru se pripremamo za odlazak iz Budimpešte. Kiša je sipila i mi krecemo na put. Ali, avaj. Do izlaska iz Budimpešte vreme se pretvorilo u katastrofu. Teško mi je da opišem šta je bilo gore - da ll ogromna količina vode koja nam pada odozgo, ili ona koju raspršuju automobili i kamioni sa asfalta, prepričava Vladimir Grbić.

Kroz Madjarsku po pljusku
Kroz Madjarsku po pljusku

Uspeli smo, nekako da se odvezemo iz grada ali kiša je bila sve jača. Nevolja je bila i u tome što je na tom putu kretanje biciklistima bilo zabranjeno. A to je jedini magistralni put prema Baji, gde treba da idemo, alternativa su staze koje vode kroz šumu, opisuje Danijela Todorović.

Odluka je pala. Zbog krajnje opasne vožnje u saobraćaju, po nevremenu, i to na mestima gde je zabranjeno kretanje biciklista, ekipa odlučuje da deo puta predje vozom.

Spas na stanici
Spas na stanici

Do granice je bilo jednostavno. U vozu. Posle toga sve se vratilo u normalu zajedno sa lepim vremenom.

Još dva dana i šestoro biciklista stižu u Vršac. To je i bila ideja preći 1400 kilometara na biciklima, proneti glas o kampanji PRODUŽI ŽIVOT – NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU, ali i spojiti dva grada – Bad Vilbel, sedište STADA Grupe i Vršac, sedište Hemofarma. Na kapiju fabrike biciklisti stižu u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track