ISPRAVKA! Niti nas truju iz vazduha, niti to političari odobravaju
Foto: Youtube

Teorija zavere

ISPRAVKA! Niti nas truju iz vazduha, niti to političari odobravaju

Život -

U tekstu koji je Kurir objavio pod naslovom "Progovirio američki lekar: Truju nas iz vazduha, a političari to odobravaju!", iznete su tvrdnje koje su netačne.

Kurir je naveo da je Blaylock "istražio" hemikalije koje se navodno raspršuju iz aviona, te da ga je povećan broj “tragova na nebu” koji ostaju iza aviona i naveo da se poveruje u tačnost priča o njima.

Dakle, ne postoji “zaprašivanje” iz vazduha, uprkos bezbrojnim “dokazima” koje teoretičari zavere plasiraju, niti to političari širom sveta odobravaju, kako se navodi u članku.

U članku je navodeno da je Blaylock “istražio” hemikalije koje se navodno raspršuju iz aviona, te da ga je povećan broj “tragova na nebu” koji ostaju iza aviona naveo da poveruje u tačnost priča o njima. U članku se posebno izdvaja aluminijum, kao sastojak navodnog trovanja iz aviona, za koji Blaylock tvrdi da uzrokuje niz ozbiljnih oboljenja kao što je Alcajmerova bolest.

Blaylock je, kako je navedeno u članku, izjavio i da se sistemskim izlaganjem populacije toksinima utiče na ponašanje pojedinaca/ki, kao i na razmišljanje opšte populacije.

Za ove navode nije ponudio nikakve dokaze niti podrobnije objašnjenje.

Rasprostranjeno je verovanje da postoji tajni atmosferski program velikih razmera (Secret large-scale atmospheric program - SLAP), a koji, između ostalog, podrazumijeva “zaprašivanje stanovništva” iz zraka putem “chemtrailsa”. “Chemtrails” (skraćeno od “chemical trails” - hemijski tragovi) teorija je zavjere da su tragovi, koji na nebu ostaju iza aviona, zapravo, hemikalije kojima se “zaprašuje” stanovništvo.

“Chemtrails” je složenica reči “chemical” i “trails” (hemijski tragovi). Iako je “zaverolozi” često koriste, “chemtrailsi”, zapravo, ne postoje. Naučnici Odeljenja za zaštitu okoliša u Vermontu kreirali su informativni letak u kojem su definisali “chemtrails”: Ono što pobornici teorija zavere nazivaju “chemtrails” su, zapravo, “contrails” ili kondenzacijski tragovi. Ovaj termin je nastao spojem reči “condensation” i “trails” (kondenzacijski tragovi). Taj naziv se koristi za “oblake” u obliku linija, koje neki avioni ostavljaju iza sebe na nebu.

Dakle, ne postoji “zaprašivanje” iz vazduha, uprkos bezbrojnim “dokazima” koje teoretičari zavere plasiraju, niti to političari/ke širom svijeta odobravaju, kako se navodi u analiziranim člancima.

(Dnevno/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track