Ljubav ne zna za godine!

Devojke sve češće ulaze u veze sa znatno starijim muškarc ima jer ih privlači njihovo iskustvo

Ljubav ne zna za godine!

Život -
Stručnjaci kažu da kod zrelog muškarca mladu ženu može da privuče sve osim mladosti

Oduvek ste se pitale da li je moguće ostvariti vezu sa znatno starijim muškarcem? Nekoliko puta ste pokušale da budete s čovekom koji je u trenutku vašeg rođenja već imao 20 i više godina? Imale ste osećaj da ne možete da ga ispratite jer ima mnogo više iskustva od vas. Kako stručnjaci kažu, ozbiljna veza sa znatno starijim muškarcem je moguća. Kao i sve u životu. Mlade devojke s njima imaju osećaj sigurnosti, neke u njima vide figuru oca, stabilnost...

Dr Goran Popović, seksolog i urolog, kaže za Dr Kurir da devojku kod starijeg muškarca može da privuče sve osim mladosti.- Kad govorimo o starijim muškarcima, zapravo se bavimo etiketiranjem! Jer jednim pridevom određujemo kompletnu ličnost! Ko je on uopšte? Kako izgleda? Kako razmišlja? Etiketom „stariji“ sve to postaje nevažno. Život ipak ne funkcioniše tako! Na spisku želja jedne devojke ili žene ipak ne stoji samo jedno polje koje bi potencijalni muškarac trebalo da popuni - godina rođenja. Svaka devojka ili žena je složena ličnost, čije se mnogobrojne potrebe suptilno prepliću. Ko će ispuniti sve te potrebe? Ko će biti njen idealni partner? Stariji ili mlađi je očigledno nedovoljno za odgovor - kaže dr Popović i dodaje da stariji muškarac ne mora biti i zreliji.

Objašnjavajući seks između mlade žene i starijeg muškarca, dr Popović kaže da je i pitanje seksa „kategorija koje se ne može definisati godinama“.- Takođe, seks je individualan. Mnoge devojke upravo uživaju da budu sa starijim muškarcima i samo takve i žele. S druge strane, postoje mnogi izazovi pred takvim vezama. Većina dolazi iz okoline devojke. A ona sama traži odobravanje najbližih. Često je spremna da žrtvuje svoju individualnost i sopstvene kriterijume samo da bi je prihvatila rodbina, prijatelji... Ipak, mnoge žene imaju snažan instinkt za samoostvarenjem. Umeju da osete kad naiđu na muškarca koji ih ostvaruje. Tada više ne obraćaju pažnju na okruženje koje pliva u mediokritetskom doživljaju sveta već, beskompromisno idu svojim putem s muškarcem koga su odabrale - objašnjava taj stručnjak.

Da li im je partner ustvari figura roditelja?

Aleksandra Janković, psiholog, kaže za Dr Kurir da mlade devojke u starijim muškarcima vide figuru roditelja, oca, zaštitnika, viteza...- Nekoga ko će im pomoći u životu. Inače, devojke imaju potrebu da nađu princa na belom konju, a kad upoznaju starijeg muškarca, osećaj nesigurnosti nestaje. To se, međutim, sad sve pretvorilo u biznis, jer su devojke shvatile da sopstvenim radom neće rešiti egzistencijalne probleme. Mlađi muškarci su često nezreli, zavise od roditelja i nemaju svoje mesto pod suncem. Devojkama treba neko da ih vodi kroz život. Stariji muškarci su uvek za jednu poziciju više od devojke sa kojom su u vezi. Njihov adut je njihovo životno iskustvo - navodi Aleksandra Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja