Prolom banja - čuvar vaših bubrega

Odavno je poznato da banjsko lečenje daje odlične rezultate kada su u pitanju brojne bolesti

Prolom banja - čuvar vaših bubrega

Život -
Već decenijama „prolom vodom“ leče se bolesti bubrega i mokraćnih puteva, kao i problemi sa uvećanom prostatom

Svi koji imaju problema s bubrezima i mokraćnim putevima, uvećanom prostatom, kamenom u bubregu čuli su za lekovitost „prolom vode“. Stručnjaci u Prolom banji već decenijama uspešno leče te bolesti, ali i hronične infekcije urinarnog trakta i hiperplaziju - uvećanje prostate. Višedecenijsko iskustvo i veliki broj gostiju koji su baš u Prolom banji pronašli rešenje svog problema doprineli su tome da nastane takozvani program za bubrege sa precizno definisanim dnevnim aktivnostima. Na taj način postižu se maksimalni efekti u lečenju.

Program za bubrege, kao i ostali zdravstveni i velnes programi zasnivaju se na lekovitosti „prolom vode“, koja spada u grupu retkih voda visoke balneološke vrednosti. Njena najznačajnija karakteristika je visoka alkalnost (pH 9,2), koja neutrališe kiselu reakciju mokraće, pospešuje diurezu (mokrenje), ispira i rastvara kristale peska i kamena.

Zahvaljujući svom mineralnom sastavu, deluje na rastvorljivost soli od kojih se kamen sastoji. Nizak sadržaj natrijuma i niska mineralizacija omogućavaju da „prolom voda“ može da se pije u velikim količinama, jer ne opterećuje bubrege. Ona još deluje i protivupalno, što je izuzetno značajno jer se infekcije urinarnog trakta najčešće javljaju kod problema sa kamenom i peskom.

Primena balneološkog faktora „prolom vode“ i lekovitog blata pripremljenog od te vode najprirodniji je način za eliminaciju peska i kamena u bubrezima. Program za bubrege obuhvata ultrazvučne preglede i laboratorijske analize na početku i kraju boravka kako bi se utvrdio efekat lečenja u banji, tretmane po preporuci lekara koji podrazumevaju pijenje lekovite vode, hidromasažu, toplo blato, ručnu masažu, poseban režim ishrane, doziranu fizičku aktivnost, predavanja lekara na temu bubrežnih bolesti.

Na kraju boravka svaki gost dobija otpusnu listu i savet lekara za dalju upotrebu „prolom vode“ i ponašanje u kućnim uslovima.

Ekipa Dr Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track