Dodir koji leči

Reiki, drevna japanska metoda leČenja, ublaŽava tegobe raznih bolesti

Dodir koji leči

Život -
Energetska terapija pomoću koje razvijate kreativnost, koncentraciju, zdrav san i opuštenost

Mislite da vas je svakodnevica progutala? Posustajete? Dugo ne živite u skladu s prirodom? To ne znači da hodate bosi po travi, već se niste odavno sreli sami sa sobom.Ako je tako, spremni ste za reiki.

Dr Mirjana Mićović, sertifikovani reiki terapeut i učitelj, kaže za Dr Kurir da je u pitanju drevna japanska metoda lečenja dodirom, koja pomaže uspostavljanju duhovnog blagostanja, ali i ublažava simptome više od 60 različitih oboljenja.

- Taj alternativni metod lečenja usmeren je baš na ljude koji su izgubili vezu s prirodom i kosmičkom energijom. Zbog toga su se udaljili od sebe, a i od svih ostalih. U takvom neprirodnom stanju duha ljudima vlada specifično stanje energetske neravnoteže i tad su podložni bolestima. Cilj je da se reiki tretmanom osiguraju energetska ravnoteža, zdravlje i sreća. Jer se sve to već nalazi u našoj duši, a ne u nečem spoljašnjem, materijalnom - objašnjava dr Mićović.

Prema njenim rečima, reiki razvija kreativnost, dobar je za koncentraciju, reguliše san, opušta, pomaže kod steriliteta, efikasan je kod svih poremećaja hormona i nervnih disbalansa, a otkriva i vaše skrivene talente.

- Tretman je sačinjen od jedinstvene terapije dodirom dlanova. Postave se na telo i preko njih se kanališe životna energija. Terapeut je u tom slučaju samo njen prenosilac, zbog čega je neophodno da svoju energiju poveže sa energijom prirode i prenese je do srca. Tu je akumulira, pa je preko ruku i dlanova sprovodi u telo osobe kojoj pomaže - ističe dr Mićović.

Efekti terapijeKako kaže dr Mirjana Mićović, tokom više od 12.000 tretmana, koliko ih je obavila, primetila je da osobe proživljavaju različite stvari.- To je osećaj peckanja, prolaze ih žmarci, preplavi ih toplota. Ali svi tvrde da se kasnije osećaju staloženo, kao da im je pao kamen sa srca i teret s leđa. Bolovi su im znatno smanjeni, a napetost je nestala - priča ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja