icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Dr Kurir pokrenuo akciju

Pomozimo Anđeli da prohoda

Doktor 06.08.2012. 10:57h
Anđela Stanišić (8) boluje od spinalne atrofije mišića, zbog čega ne može da hoda niti da pomera ruke. Za nju ima leka u Kini

Anđela Stanišić ima samo osam godina i detinjstvo zarobljeno u kandžama teške bolesti. Spinalna mišićna atrofija zahvatila je sve mišiće u devojčicinom telu, pa ona zbog toga ne može da hoda niti da se služi rukama, i poremećena joj je ravnoteža. S godinama joj propada i kičma, koja nema snage da drži njeno nejako telo. Za ovu progresivnu genetsku bolest postoji lek - tretman matičnim ćelijama u Kini, koji košta oko 40.000 evra.

 

- Moja devojčica je bila zdrava i napredna beba do godinu dana. Tada je zaradila tešku urinarnu infekciju, posle koje su joj mišići oslabili, a telo počelo da propada. Spinalna atrofija je genetsko oboljenje i nastaje spajanjem dva loša gena, a Anđela je jedan u 1.000 slučajeva koji se na ovaj način razboleo. Najgore od svega je to što i najobičnija prehlada za nju može biti kobna. Zato ne ide u školu i retko izlazi napolje, a jedina želja joj je da potrči za loptom s drugarima u parku - priča Marija Stanišić, majka male Anđele.

 

Marija i njen suprug već sedam godina na sve moguće načine pokušavaju da pobede bolest svoje ćerke. Kucali su na mnoga vrata, ali nisu uspeli da je izleče u Srbiji.- Anđela je pre dve godine operisala kolena jer nije mogla da ih ispravi i nakon toga je trebalo da ide u banju na rehabilitaciju. Iako je ona 100 odsto invalid i imam sva zakonska prava na banjsko lečenje, u PIO fondu su je odbili, a boravak u banji košta 2.700 evra. Nemamo taj novac, a Anđeli je svaki sekund važan jer njeno stanje iz dana u dan postaje sve gore. Ona je 24 sata dnevno vezana za kolica i zavisi od tuđe pomoći. Ne može sama da se hrani, da se obuče, da se okupa... - priča Marija i dodaje da neće odustati od svog deteta.

 

- Saznali smo da se u Kini radi presađivanje matičnih ćelija. Nakon prvog tretmana poboljšanje je 50 procenata, a to je za moju ćerku jedini spas - odlučna je u svojoj želji da izleči dete Marija Stanišić.

 

Kako da pomognete Anđeli
Pozivamo sve ljude dobre volje da novac uplate na račun broj 180-1701010490525-58. Račun je otvoren u Alfa banci na ime Anđela Stanišić.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...