DEVOJČICE, ČUVAJTE SE INSTAGRAMA Indija (17): Postala sam kostur da bih bila lepša na fotkama
Foto: Print Screen

Obolela od anoreksije

DEVOJČICE, ČUVAJTE SE INSTAGRAMA Indija (17): Postala sam kostur da bih bila lepša na fotkama

Život -
Tinejdžerka je obolela od anoreksije zbog fotografija na Instagramu jer se sa drugim devojčicama borila koja će biti mršavija i upozorila na opasnost društvenih mreža

Anoreksične selfije objavljuju devojčice koje imaju samo 10, 11 godina. Jedne drugima su inspiracija i podrška, a reč je o svetu koji vrlo pomno skrivaju od roditelja.Tinejdžerka koja je obolela od anoreksije zbog fotografija na Instagramu, kojima se devojke takmiče koja će biti mršavija, ispričala je svoju priču kako bi upozorila na opasnost društvenih mreža koje su je dovele do toga da se izgladnjuje. A nije jedina kojoj se to dogodilo. Takvih devojčica je na desetine hiljada širom sveta.

Indija Edmonds, danas 17-godišnjakinja, počela je da pati od poremećaja u ishrani kada je imala samo 14.

"Svi su u školi imali profil na Instagramu, a meni se činilo da su sve devojke mršavije i lepše od mene", počela je svoju priču Indija.

Uskoro je počela da smanjuje obroke sve dok jednog dana nije došla do toga da bi na dan pojela tek tri kašike voćnog želea i čašicu soka od grejpfuta. Nezadovoljna svojim telom koje joj nije bilo dovoljno mršavo dnevno bi provodila i po tri sata u teretani i bazenu. Nakon šest meseci i saveta koje je dobila od prijateljice na Instagramu, imala je samo 38,5 kilograma. Jednog dana se onesvestila i majka ju je odvela u bolnicu.Iako je svima bilo jasno da izgleda kao kostur, Indija nije bila svesna svoje anoreksičnosti. "Mislila sam da sam baš lepa. A bila sam kostur, kao neko ko umire", ispričala je.

U bolnici je provela šest meseci, a hranili su je prisilno, kroz cevčicu. "Lekar mi je rekao da ću umreti ako ne budem jela, ali svejedno nisam mogla", nastavila je priču Indija. Na svu sreću, uspela je da se oporavi i danas ima oko 47 kilograma.

Internet pun anoreksičnih devojčica

Međuti, internet je i dalje prepun devojčica koje svojevoljno gladuju. Ana ima 12 godina i 2.000 pratilaca koje žele da budu poput nje, a ona je poput kostura. Visoka 1,5 metra ima samo 37 kilograma, a cilj joj je imati 35. Njen dnevni rekord je - nula kalorija. Svakog dana piše svojim pratiocima kako pokušava što manje da jede, a oni joj govore kako lepo izgleda iako su na njoj samo kost i koža.

Jedna 11-godišnjakinja napisala je kako je izgubila 7 kilograma za tri meseca, ali kaže da je tužna, da gladuje i da ju bole zglobovi. Roditelji ne znaju da sam bolesna, dodala je. Za svaki lajk koji dobije jedan sat ne jede. Dobila je 27 lajkova.

http://www.youtube.com/watch?v=0mzJqFlepV0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track