DOBROVOLJNA SUŠA 10 razloga zašto je život bolji kad si trezan
Foto: Shutterstock

Zbogom alkoholu...

DOBROVOLJNA SUŠA 10 razloga zašto je život bolji kad si trezan

Život -
Odricanje od alkohola za većinu ljudi predstavlja i odricanje od određenog načina života. To zvuči jednostavno na prvi pogled, a zapravo je mnogo teže nego što mislimo

Ovo je 10 razloga zašto se trebali da se odreknete alkohola.

1. Napokon ćete se svega sećatiIako su neke od najluđih avantura povezane s alkoholom, retko ko ih se zapravo u potpunosti seća dok ćete se bez pića sećati apsolutno svega.

2. Nema više mamurlukaBez obzira na to koliko dugo ostali napolju više se nećete buditi izgubljeni, s mučninom i glavoboljom i tim odvratnim osećajem 'jutra posle'.

3. Nećete trošiti novac bez vezeKada pijete novac ponekad doslovno bacate u WC (povraćanje). Začudićete se koliko vam je novca zapravo odlazilo na koktele i varijacije na temu, a ušteđenu svotu možete da potrošite na nešto pametnije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

4. Vaši problemi su stvarni

Kada ste depresevni, nakon nekoliko žestina sve se čini još gore, a i vi ste jadniji. Problemi se najbolje rešavaju bistre glave, a ne u alkoholnom delirijumu.

5. Imunitet vam postaje jačiPreviše alkohola utiče na slabljenje imuniteta, a prestankom konzumacije istog on se oporavlja i postaje otporniji na bolesti i negativne spoljne uticaje.

6. Nećete izgubiti prijatelje zbog gluposti koje ste rekli ili napravili pijaniNema više pijanog 'pametovanja' i napada iskrenosti zbog kojih ćete se kasnije kajati.

foto Shuttestock
foto Shuttestock

7. Naučićete kako je to ići napolje potpuno trezanTo je svakako jedna od najgorih stvari ako ste odlučili da prestanete da pijete, ali uz pozitivan stav i podršku prijatelja i ta se prepreka može savladati.

8. Više ćete ceniti svoje prijateljePrijatelji koji uz vas ne mogu ostati trezni nisu vaši pravi prijatelji, a bez alkohola u organizmu ćete lako razaznati ko je zapravo kakav.

9. Shvatićete da možete i sami dobro da se zabaviteKada se odreknete loših navika bolje upoznajete sebe i 'samoća' postaje prijatno iskustvo koje vam pomaže da rastete i razvijate se kao pojedinac.

10. Izgledaćete boljeZbogom nečistoj koži, podočnjacima i preopterećenoj jetri. (Elite Daily)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track