Elektronske cigarete DEFINITIVNO bezbednija alternativa pravim cigaretama
Foto: PR

Elektronske cigarete DEFINITIVNO bezbednija alternativa pravim cigaretama

Život -
Elektronske cigarete ne sadrže katran, ugljen monoksid i brojne štetne hemikalije koje se nalaze u klasičnim cigaretama

Elektronske cigarete ne sadrže katran, ugljen monoksid i brojne štetne hemikalije koje se nalaze u klasičnim cigaretama, potvrdilo je ispitivanje Drexel univerziteta za javno zdravlje iz Filadelfije.Doktor Igor Burstyn je ispitao preko 9000 hemikalija koje se nalaze u isparenjima tečnosti elektronskih cigareta i nedvosmisleno je dokazao da je prisustvo onih koje bi mogle biti štetne po ljudsko zdravlje ispod svakog nivoa koji predstavlja rizik.

Elektronske cigarete NEMAJU štetan uticaj na SRCE i KRVNE SUDOVENa kongresu Evropskog udruženja kardiologa u Amsterdamu, predstavljena je studija doktora Konstantinos Farsalinosa koja je potvrdila da elektronske cigarete nemaju štetan uticaj po kardivaskularni sistem, i da ne umanjuju dotok krvi i kiseonika u srce, za razliku od običnih cigareta, koje to čine, praktično, već posle prvog uvlačenja duvanskog dima.Korisnici elektronskih cigareta testirani su tokom konzumacije. Naime, kod njih je dotok krvi i kiseonika u srce meren pre i posle korišćenja e-cigarete i za razliku od pušača, kod korisnika elektronskih cigareta nije bilo nikakve razlike u dotoku krvi i kiseonika pre i posle korišćenja.

Elektronske cigarete NE ŠTETE NI LJUDIMA u okolini korisnika

Centar za kardiologiju Onazis iz Atine utrvdio je da prilikom upotrebe elektronskih cigareta nema čak ni efekta pasivnog pušenja. Analiziran je kvalitet vazduha i prisustvo hemikalija u oglednoj prostoriji u kojoj su najpre boravili pušači, a kasnije korisnici elektronskih cigareta. Doktor Farsalinos i njegov tim su u ovoj studiji koristili tečnosti dostupne na tržištu (italijanske tečnosti Flavour Art). U prostoriji u kojoj je testiran kvalitet vazduha prilikom upotrebe elektronskih cigareta, nisu pronadjeni Toulen, Ksilen, Ugljen monoksid, azotovi oksidi, nikotin, akrolein, niti aromatični ugljovodonici, koji su svi prisutni u prostoriji gde su bili pravi pušači. Takođe je utvrđeno i odsustvo toksičnih i kancerogenih svojstava karakterističnih za prostor u kome su, tokom studije, boravili klasični pušači.

Statistika pokazuje da u svetu konstantno raste broj korisnika elektronskih cigareta. Pored toga što veruju da su elektronske cigarete bezbednije, korisnici kao glavnu prednost ističu i njihovu ekonomičnost. Evo do kakvih zaključaka je došao BBC u svom svetski poznatom serijalu “Trust Me I'm A Doctor“.

http://www.youtube.com/watch?v=huvPuCYoBGs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track