KOLIKO STARIJE ZAISTA IZGLEDAJU PUŠAČI? Šokantne fotografije identičnih blizanaca pušača i nepušača
Foto: Worldtruth.tv

Bacićete cigarete posle ovoga

KOLIKO STARIJE ZAISTA IZGLEDAJU PUŠAČI? Šokantne fotografije identičnih blizanaca pušača i nepušača

Život -
U ovom slučaju ne trebaju nikakvi moderni testovi da se vidi razlika na blizancima koji puše i onih koji ne puše. Razlika je očigledna

Iako su identični blizanci genetski najbliži, promene u načinu života mogu da utiču da dvoje ljudi izgledaju sasvim drugačije.Uzmite na primer pušenje, i njegovu štetu koja izazova oštećenja tokom života.Baš zato identični blizanci čine zanimljivu test grupu prilikom procene razlike u načinu života tokom dužeg vremenskog perioda. Ako uzmete na primer cigarete, možete da dobijete preciznu sliku efekata pušenja na gotovo identičnom genetskom uzorku. U ovom slučaju ne trebaju nikakvi moderni testovi da se vidi razlika na blizancima koji puše i onih koji ne puše. Razlika je očigledna.Koji blizanac je pušač?

U ovom slučaju, oba brata su pušači, ali blizanac sa leve strane prestao je da puši pre 14 godina za razliku od brata sa desne strane.

Opet, obe žene su bile pušači, ali je sestra se leve strane pušila 17 godina duže.

Bliznakinja sa desne strane nikada nije pušila, dok njena sestra puši više od 10 cigareta na dan duže od 14 godina.

Između njih dve, pušač je žena sa desne strane.

Ovo je malo lakše. Žena sa desne strane je očigledno pušač.

Jasno vam je da je u ovom primeru, pušač žena sa leve strane.Gledajući ove slike, podsećamo se da mi nemamo genetskog dvojnika za poređenje, ali efekti pušenja su jasni u svakom slučaju.

(NBC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track