NEVEROVATNA PRIČA JEDNE TINEJDŽERKE (14): Kako je krvarenje iz nosa spaslo 3 života!
Foto: Printskrin

Obavezno idite kod lekara

NEVEROVATNA PRIČA JEDNE TINEJDŽERKE (14): Kako je krvarenje iz nosa spaslo 3 života!

Život -
Kristal Ens ima genetski poremećaj bubrega i bez transplantacije mogla umreti, ali i njeni roditelji

Tinajdžerka Kristal Ens pokazuje da nikada ne možete biti previše oprezni, a sada 14-godišnjakinja želi da podeli svoju priču kako bi možda pomogla drugima.

Kada je Kristal iz Dalasa u januaru 2013. godine izostala iz škole i otišla doktoru zbog krvarenja iz nosa, on joj je rekao da nema razloga za brigu.

Međutim, medicinske pretrage su kasnije otkrile da ima genetski poremećaj bubrega i da bi bez transplantacije mogla umreti. Njeni roditelji su odmah rekli da će biti donatori.

Međutim, lekari su otkrili da njeni roditelji Kristi i Mark, imaju rak bubrega.

"Odmah smo odlučili da ćemo uraditi nešto da spasemo ćerku, ali zapravo je ona nama spasla život, inače nikad ne bismo otišli kod doktora da zradimo analize", rekao je otac Mark.

"Zastrašujuće je i misliti o tome. Imamo četvoro djece. Nikad ne pomsilite da bi u 39. godini mogli da saznate da mate rak. Zahvalni smo joj", rekla je majka.

Tetka je donirala bubreg a njeni roditelji su podvrgnuti operacijama kojima je uklonjen karcinom. Iako krvarenje iz nosa nema nikakve veze s tinejdžerkinom bolešću, zapravo je pokrenulo niz aktivnosti koje su spasle tri života.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track