Pomozimo Sanji da hoda bez bola i ispravi kičmu
Foto: Privatna Arhiva

Kurir podržao akciju

Pomozimo Sanji da hoda bez bola i ispravi kičmu

Život -
Sanja Ješić (15) obolela je od kapilarno-venske transformacije, zbog čega ima stravične probleme, a da bi joj bilo bolje, potrebno joj je lečenje koje košta 15.000 evra

Sanja Ješić (15) iz Požege od rođenja boluje od kapilarno-venske transformacije, bolesti vena i kapilara zbog koje joj se krivi kičma i onemogućava joj normalno kretanje, a za lečenje u Austriji potrebno joj je 15.000 evra.- Sanja ima probleme s venama i kapilarima od rođenja, ali lekari dugo nisu znali šta joj je. Zato je prvih nekoliko dijagnoza bilo pogrešno. Kada se moja supruga porodila 1999. u Užicu, bilo je bombardovanje i vladao je opšti haos u bolnici. Od nekih ljudi smo čuli da se tada pojavila neka infekcija na neonatologiji, što je možda moglo da uzrokuje pojavu oboljenja. Takođe, Sanja je kao beba navodno imala i napad epilepsije, a lekari su joj dali preveliku dozu leka - rekao je Sanjin otac Goran (39).Kapilarno-venska transformacija je bolest usled koje se vene i kapilari neravnomerno razvijaju i prepliću, što kod Sanje stvara mnogobrojne probleme.- Zbog toga ona ima skoliozu kičme, koja se iskrivila za čak 55 stepeni, a i hramlje jer joj je desna noga jako uvećana. Gornji i donji deo tela, kao i leva i desna strana nisu joj ravnomerno razvijeni. Ona se zbog svega toga zamara kad hoda, a i stalno trpi bolove u venama - naglašava očajni otac.Prema savetu lekara, Sanja je upućena na lečenje u Grac, gde joj je prepisana terapija koju treba primenjivati dve godine u kontinuitetu.- Troškovi mesečne terapije iznose 600 evra, a za dve godine lečenja biće nam potrebno 15.000 evra. To prevazilazi naše finansijske mogućnosti, zato molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu. Sanja trenutno ne pije nikakve lekove, samo je na fizikalnoj terapiji. Posle tog lečenja trebalo bi da ide i na operaciju kičme, koju doktori ne smeju sada da urade zbog isprepletanih vena i kapilara - objasnio je Goran i izrazio nadu da će za lečenje njegove ćerke uspeti da sakupi neophodan iznos.- Uradićemo sve što je potrebno da to postignemo - istakao je na kraju požrtvovani otac.Inače, u Požegi su pokrenute brojne humanitarne akcije kako bi se pomoglo Sanji. Održavaju se utakmice i žurke koje organizuju parlamenti srednjih škola u tom gradu, kao i sportski klubovi, a sva sredstva idu na račun za lečenje devojčice.

Teško detinjstvoDRUGA DECA JE IZBEGAVAJU U ŠKOLI

Sanja Ješić trenutno pohađa osmi razred osnovne škole u Požegi.- Moja ćerka je kao sva druga deca, samo je blago mentalno zaostala. Međutim, to nije jedini problem jer je zbog fizičke deformacije druga deca izbegavaju i surovi su prema njoj. Zbog toga uglavnom vreme provodi sa starijima. Njene vršnjakinje hoće da izlaze, a ona to nije u stanju da radi - a tugom je rekao Sanjin otac Goran Ješić.

Kako da pomognete SanjiRačun je otvoren u Komercijalnoj banci AD na ime Sanja JešićBroj računa: 205-9011005671870-74

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track