U VAŠIM PRSTIMA JE MOĆ: Rešite se bola, smanjite steres uz drevnu japansku metodu
Foto: Profimedija

Izbalansirajte energiju uz Đin šin đicu

U VAŠIM PRSTIMA JE MOĆ: Rešite se bola, smanjite steres uz drevnu japansku metodu

Život -
Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan deo tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome

Đin šin đicu je drevna japanska veština i moćna alternativna medicina koja se bazira na šaki, odnosno prstima. Cilj joj je da izbalansira energiju tela koja je važna za fizičko i emocionalno zdravlje organizma.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan deo tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati telo i rešiti se određenih tegoba.

Đin šin đicu pridonosi harmonizaciji životne energije i pomaže pri rešavanju energetskih blokada. Za to nije potreban terapeut nego odgovarajuća uputstva.

Na određenim ključnim mestima se zaustavlja protok energije ako ne pazimo na svoje telo, ako imamo loše životne navike, loše vremenske uslove, ako smo izloženi otrovima iz okoline i prehrambenih proizvoda kao i svakoj vrsta stresa.

Što đin šin đicu čini za naše telo?Smanjuje bol, opušta telo, snižava stres, reguliše san, rešava teskobu i napetost, pojačava cirkulaciju, pojačava koncentraciju, jača imunitet, poboljšava kožu.

Kako se primenjuje vežba?1. Tokom vežbe pokušajte da se opustite i skoncentrišete na tegobe koje imate. Dišite polako i duboko.2. Suprotnom rukom uhvatite određeni prst te ga celog obuhvatite i stisnite celom šakom.3. Zadržite položaj oko dve minute. Osetićete pulsiranje prsta, ali to je normalno.4. Tokom vežbe dišite ujednačeno i polako, kao da meditirate.5. Za vežbu celog tela, obradite svaki prst na šaki i se na njemu zadržite oko 3 minute.PALACOrgani: Stomah i slezinaEmocije: Teskoba, depresija i napetost, brigeFizički simptomi: Bolan stomak, problemi s kožom, glavobolja, nervoza

KAŽIPRSTOrgani: Bubrezi i bešikaEmocije: Frustracije, strah, mentalno opterećenjeFizički simptomi: Bolovi u zglobovima, bolovi mišića i leđa, zubobolja i problemi sa desnima, zavisnost o tabletama, cigareti, alkoholu, probavne smetnje.

SREDNJI PRSTOrgani: Jetra i žuč Emocije: Neodlučnost, ljutnja i bes, iziritiranostFizički simptomi: Problemi s cirkulacijom, menstrualne tegobe, problemi sa očima i vidom, malaksalost, migrene i glavobolje.

PRSTENJAKOrgani: Pluća i debelo crevoEmocije: Negativnost, tuga, strah od odbijanja, žalovanjeFizički simptomi: Probavne smetnje, zvonjenje u ušima, problemi s disanjem poput astme, dubinske promene na koži.

MALI PRSTOrgani: Srce i tanko crevoEmocije: Nesigurnost, nervoza, osećaj manje vrednostiFizički simptomi: Problemi sa visokim pritiskom, srčane tegobe, upala grla, nadutost, problemi s kostima i nervnim sistemom.

Zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track