(VIDEO) ON JE POBEDIO: Dvogodišnji dečak prvi put čuo majčin glas i njegovoj sreći nije bilo kraja
Foto: Printskrin

Raznežiće vas

(VIDEO) ON JE POBEDIO: Dvogodišnji dečak prvi put čuo majčin glas i njegovoj sreći nije bilo kraja

Život -
Više komunicira sa nama i uspostavlja kontakt očima. Rastopi mi se srce svaki put kad me pogleda, kaže dečakova majka

Dvogodišnjem Rajanu Apreu je u novembru išao na ugradnju ušnog puža, a njegova mama Dženifer priznaje da nije bila sigurna šta može očekivati kad uređaj bude aktiviran mesec dana posle. Ali ovu reakciju sigurno nije očekivala ni u najluđim snovima.

Naime na video snimku je prikazano kako mama svom dečaku kaže: "Ćao, prijatelju!", za šta je sin nagradi nezaustavljivim osmehom.

Ovo je dokaz da se ljubav ne može kupiti, jer njegovo ushićenje je i više nego vidljivo.

Inače, Ryan je rođen kao nedonošće, u 25. nedelji trudnoće, te je prvih sedam meseci života proveo na odeljenju neonatalne intenzivne nege, a roditelji su saznali da je gluv malo pre nego što je pušten iz bolnice.

Veštački puž im je pružio nadu, pa im je rečeno da iako će zvuk dopreti do njegovog mozga, svako dete drugačije reaguje na njega. Tako roditelji nisu bili sigurni hoće li dečakov mozak uopšte procesuirati zvuk, ali su želeli da mu pruže mogućnost da ih čuje i može komunicirati, pogotovo zbog toga što ima problema i sa vidom.

akon prošlonedeljne objave snimka koji je oduševio ljude širom sveta, majka je izjavila da se Rajan sjajno snalazi sa novostečenim sluhom, igra se sa igračkama koje ispuštaju zvukove i otrkiva jednu novu verziju sveta oko sebe.

"Više komunicira sa nama i uspostavlja kontakt očima. Rastopi mi se srce svaki put kad me pogleda", objavila je presretna majka.

http://www.youtube.com/watch?v=cz3aLHookCo

(Magazin.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track