ZLOČIN KOJI JE OBELEŽIO HOLIVUD Bila je filmska zvezda u usponu kad je brutalno ubijena pred porođaj
Foto: Profimedia

Stravičan čin

ZLOČIN KOJI JE OBELEŽIO HOLIVUD Bila je filmska zvezda u usponu kad je brutalno ubijena pred porođaj

Exit 2018 -

Od svih tragedija koje su potresale Holivud, verovatno najbizarnija i najokrutnija je ona koja se dogodila na leto 1969. u predgrađu Los Anđelesa, kada su glumica Šeron Tejt, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, i još četvoro gostiju u njenom domu, brutalno ubijeni bez ikakvog povoda. Za ova stravična ubistva odgovoran je zloglasni Čarls Menson.

Šeron Tejt rođena je u Teksasu 1943. godine. Otac joj je bio vojno lice, pa se porodica često selila. Dok su živeli u Italiji, Šeron je pobedila na nekoliko takmičenja za lepotu. Počela je da dobija epizodne uloge u filmovima koji su snimani u Italiji. Kada je njen otac prekomandovan u Kaliforniju 1962, to joj je otvorilo vrata Holivuda.

Tokom jednog snimanja u Engleskoj, upoznala je poljskog reditelja Romana Polanskog, koji joj je potom ponudio glavnu žensku ulogu u filmu "The Fearless Vampire Killers". Pre nego što je film završen, njih dvoje započeli su vezu, venčali se i počeli da žive zajedno u Santa Moniki.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dok je Šeron osvajala Holivud, Čarls Menson okupljao je bandu otpadnika, sa kojom je stigao u Los Anđeles i nastanio se na jednom ranču.

Veče 8. avgosta 1969. Šeron je bila u poodmakloj trudnoći i čekala je da se njen suprug vrati iz Evrope. Bila je na večeri u svom omiljenom restoranu, sa prijateljima Džejom Sebringom, frizerom poznatih, Vojtekom Frikovskim i Ebigejl Folger. Potom su se vratili u njen dom oko pola 11 uveče.

Narednog jutra, čistačica je u domu zatekla jeziv prizor. Tokom noći, četvorica Mensonovih pratilaca Čarls Votson, Suzan Atkins, Patriša Krenvinkel i Linda Kasabijan došli su do Šeroninog imanja, preskočili kapiju, isekli televonske žice i bezbednosni sistem. Najpre su naišli na Stiva Parenta, prijatelja kućne pomoćnice, koji je izlazio sa imanja u svom automobilu. Izboli su ga i četiri puta upucali u lice. Potom su ušli u kuću i ubili sve koje su se našli unutra.

Čarli Menson
Čarli Menson

Šeron i njeno nerođeno dete, koji su planirali da nazovu Pol Ričard, sahranjeni su u Kaliforniji. Ona je imala samo 26 godina.

Menson i članovi njegovog kulta počinili su ukupno devet jezivih ubistava na četiri lokacije tokom pet nedelja sredinom 1969. Dve godine kasnije, Menson je osuđen za ubistvo sedmoro ljudi, koje su po njegovim instrukcijama izvršili njegovi sledbenici. Prvobitno je mu je izrečena smrtna kazna, da bi potom preinačena u doživotnu zatvorsku kaznu, koju i dalje služi u zatvoru u Kaliforniji.

(Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kućne pomoćnice, prijateljice, prostitutke... Ovih 5 seks skandala poznatih NIKADA neće biti zaboravljeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track