(FOTO, VIDEO) SVET JE UZDISAO ZA NJENIM TELOM: Evo kako danas izgleda seks simbol osamdesetih!
Foto: Profimedija

Odolela operacijama

(FOTO, VIDEO) SVET JE UZDISAO ZA NJENIM TELOM: Evo kako danas izgleda seks simbol osamdesetih!

Zabava -
Bo Derek je slikala za Plejboj i više puta se pojavljivala na naslovnoj strani ovog magazina

Bo Derek je snimila 197. film "Destetka" koji joj je doneo veliku slavu i od nje napravio svetski seks simbol. Američka glumica i manekenka danas ima 59 godina, priznala je da je starenje težak proces i da je odolela plastičnim operacijama.

Glumica je rođena u Kaliforniji, odrasla je u porodici irsko-nemačkog-holandskog-velškog porekla. Pre glume se bavila modom, radila je kao fotomodel. Na jednoj audiciji upoznala je 30 godina starijeg reditelja Džona Dereka. Nakon njegovog razvoda od glumice Linde Evans 1976. godine usledilo je njihovo venčanje.

Pre romatinčne komedije "Desetka" koja joj je donela popularnost, glumila je u hororu "Orca" (1977 ), a onda su osamdesete donele filmove "A Change of Seasons" (1980), "Tarzan, the Ape Man" (1981) i "Bolero" (1984). Poslednja dva naslova publika i kritičari nisu dobro prihvatili.

Ali je zato "Plejboj" raširenih ruku dočekao glumicu, koja se više puta pojavljivala na naslovnoj strani ovog magazina.

Ni film"Ghosts Can't Do It" (1990) nije postigao uspeh, ali su zato sledeće uloge u filmu "Malibu's Most Wanted" (2003) i seriji "Fashion House" (2006) ostvarile pozitivan pomak. Bo nije krila ni svoje političke stavove, pa je otvoreno podržavala predsedničke kampanje Džordža Buša starijeg i Džordža Buša mlađeg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track