NAJJEZIVIJE ORUŽJE ŠPIJUNA KROZ ISTORIJU: Da, sve ovo je postojalo, a zamislite šta je sada aktuelno
Foto: Ilyke

Opasno!

NAJJEZIVIJE ORUŽJE ŠPIJUNA KROZ ISTORIJU: Da, sve ovo je postojalo, a zamislite šta je sada aktuelno

Ludi svet -
Špijunski filmovi su uvek interesantni i zabavni, ali ovo su prave stvari, oružje koje je postojalo i koje se koristilo. I da, zaista je jezivo!

1. Pištolji štapoviUpravo je onako kako i zvuči, štap pištolj je balistička sprava stavljena u štap za hodanje. Ovi štapovi još uvek postoje, ali originalno su napravljeni kao sredstva za ubistva!

2. Pištolj za srčani udarTo je bio pištolj sa stralicama, ali nije pucao obične strelice. Strelice su bile jako male i raspadale bi se pri udaru, a ostavljale su samo male crvene tačke na telima žrtava. U strelicama se nalazio otrov koji je imitirao simptome srčanog udara koga pogodi. Ovaj pištolj je izmislila CIA, koji su bili primorani da svedoče o tome pre kongresa 1975. godine.

3. Bugarski kišobran

Ovo je možda jedno od najpoznatijih špijunskih oružja. Bukarski kišobran može pneumatski da ubrizga otrovni ricin u svoje žrtve. Navodno, bugarski kišobran korišćen je u ubistvu pisva Georgija Markova.

4. Poljubac smrtiPoljubac smrti bio je 4.5mm pištolj sa jednim metkom u tubi karmina. Ovo oružje koristili su špijuni KGB-a tokom Hladnog rata. Jedno od ovih oružja konfiskovano je u Zapadnom Berlinu.

5. Otrovna olovka2011. godine, špijun Severne Koreje uhvaćen je na ulicama Seula u pokušaju ubistva. Kod njega je pronađena otrovna olovka, koja je mogla da izbaci otrov toliko jak da parališe mišiće i na kraju uguši čoveka na smrt.

6. VelrodPoznat i kao "pumpa za bicikl". Njega je bilo užasno jednostavno koristiti, a bio je tihi 8mmm pištolj dizajniran za ubistva.

7. Rukavica pištoljFormalno nazvan Sedžli OSS.38, rukavica pištolj bilo je oružje napravljeno tokom Drugog svetskog rata kao ubistveno oružje na Pacifiku. Pucalo se tako što se žrtva udari...

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track