ONA JE ZNALA DA SE RAZVEDE: Naftaš bivšoj ženi mora da isplati ČAK 583 MILIONA!
Foto: Profimedia

Skupa ljubav

ONA JE ZNALA DA SE RAZVEDE: Naftaš bivšoj ženi mora da isplati ČAK 583 MILIONA!

Ludi svet -

Londonski trgovac naftom moraće bivšoj supruzi da plati 583 miliona dolara ili 41,5 posto svog bogatstva, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u istoriji Engleske.

Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju suprugu 1989. u Moskvi gde je studirala, a venčali su se četiri godine kasnije, stoji u dokumentima suda u Londonu.

Muškarac roden na Kavkazu zaradio je ogromno bogatstvo u ruskom energetskom sektoru, prodavši 2012. udeo u svojoj kompaniji za 1,37 milijardi dolara.

Njegova supruga poreklom iz istočne Europe koja je u braku bila domaćica, postala je britanska državljanka 2000. i podizala dvoje dece u Sariju južno od Londona.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ona je rekla da je suprugova imovina vredna više od milijarde dolara "stečena u dugom braku uz jednak doprinos obe strane bogatstvu porodice", stoji u presudi.

Sudija je u sklopu nagodbe ženi dodelio i luksuzni automobil Aston Martin vredan 300.000 funti kao i zbirku moderne umetnosti procenjenu na 90 miliona funti.

Bivši muž, koji ima doživotnu dozvolu boravka u Britaniji, nije osporavao odluku suda, ali je tvrdio da je ipak više od bivše supruge doprineo porodičnom bogatstvu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kraj braka ih je skupo koštao: Ovo su najskuplji razvodi slavnih ličnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track