ČOVEK-DRVO JE PROŠAO KROZ PRAVI PAKAO: Za godinu dana je imao čak 16 operacija i rešio se izraslina! Evo kako danas izgleda
Foto: Printscreen YT

UŽAS!

ČOVEK-DRVO JE PROŠAO KROZ PRAVI PAKAO: Za godinu dana je imao čak 16 operacija i rešio se izraslina! Evo kako danas izgleda

Ludi svet -

Abul Bajandar (27), vozač iz Bangladeša, koji je zbog velikih drvenastih izraslina po koži dobio naziv čovek drvo, preživeo je u poslednjih godinu dana 16 operacija tijekom kojih su mu lejari uklonili više od pet kilograma tih izraslina.

Abudlovu bolest izaziva nasledna genetska bolest epidermodisplazija veruciformis koja je toliko retka da je on jedan od četvero ljudi na svetu kojima je dijagnostikovana.

foto: Printscreen YT

"Lekari u Medicinskom centru u Daki počeli su s tretmanima i operacijama pre godinu dana. Ukoliko izrasline ne počnu ponovo izbijati, Bajandar će biti prvi zabiežni slučaj izlečenja ovog retkog oboljenja, što je revolucionarno postignuće uistoriji medicine", kaže Samanta Lal Sen, koordinator plastične Hirurgije medicinske klinike u Daki.

"OperiSali smo ga najmanje 16 puta da bismo uklonili izrasline. Šake i stopala sada izgledaju gotovo potpuno normalno. Biće otpušten iz bolnice za mesec dana, poslije nekoliko manjih hirurških intervencija da bi mu šake dobile savršen oblik”, kaže doktorka Lal Sen i dodaje da su se njegove šake i stopala skoro potpuno oporavili.

foto: Printscreen YT

”Nisam mislio da ću ikada više moći držim svoju decu u rukama. Sada se osećam mnogo bolje. Mogu držim svoju ćerku u krilu i da se igram s njom. Ne mogu dočekati da se vratim kući”, presrećan je Bajandar, koji je trpeo strahovite bolove.

Bajandar je iz siromašnog sela na jugu Kulna, na obali okeana. Surpugu Halimu Hatun upoznao je dok je još bio zdrav, ali se razbolro pre nego što se venčali protiv volje njenih roditelja. Otkako je na lečenju, svi zajedno žive u bolnici.

foto: Printscreen YT

Do sada je ova bolest imala samo fatalnu završnicu. Tako je prošle godine preminuo najpoznatiji čovjek drvo, Indonežanin Dede Kosvara (42). Nadamo se da Bajandar neće završiti na sličan način i da mu izrasline neće više stvarati problem u životu.

(Kurir.rs/Daily mail, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track