(UZNEMIRUJUĆE) SELO ŽIVIH MRTVACA: Iskopavaju leševe, šetaju sa njima i slikaju se!
Foto: Printscreen

JEZIV RITUAL

(UZNEMIRUJUĆE) SELO ŽIVIH MRTVACA: Iskopavaju leševe, šetaju sa njima i slikaju se!

Ludi svet -

Kaže se da mrtvi žive u našem srcu i sećanju, ali u jednoj indonezijskoj provinciji izgleda da mrtvi nastavljaju da borave na zemlji u svojevrsnom zombi ritualu.

Porodice u selu Toraja u južnom Sulavesiju iskopavaju svoje najbliže iz grobova da bi ih oprali, očešljali i obukli u lepu novu odeću.

8 GODINA JE OVDE TRUNUO LEŠ: Mesto je sada prodato za preko milion dolara. Razlog? Neverovatno!

Ekshumiraju se čak i mrtva deca i uz njih stavljaju nove igračke, lutke... Oštećene leševe popravljaju ili menjaju, a sa tim "mumijama" stanovnici šetaju po kraju u svojevrsnoj bizarnoj paradi. Taj ritual naziva se Ma'nene, odnosno obred čišćenja mrtvaca, a prema lokalnom verovanju "duh mrtvih mora da se vrati u selo iz kog potiče".

(FOTO) UŽAS U KINI: Devojku omamili i prodali kao leš kako bi je udali za pokojnika!

Tako, ako je čovek umro na putovanju, njegova porodica odlazi do mesta smrti i prati preminulog kući "šetajući ga kroz selo".

U prošlosti su se ljudi zbog toga pribojavali dalekih putovanja, u strahu da ih smrt ne zatekne daleko od kuće, pa da neće moći da se vrate do svog sela i da pronađu večni mir.

U bizarnom ritualu koji se ponavlja svake godine mrtvaci se sređuju, a to je način iskazivanja poštovanja i brige prema njima, tretirajući ih kao da nisu stvarno umrli, već kao da pate od neke teške bolesti pa ne mogu da brinu sami o sebi.

Kurir.rs, Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Duh ubijenog dečaka pojavio se na mestu ubistva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track