Bila je izgubljena, bez novca za taksi, a onda je naišao beskućnik... Pogledajte šta je on uradio
Foto: Profimedia

Čuda se dešavaju

Bila je izgubljena, bez novca za taksi, a onda je naišao beskućnik... Pogledajte šta je on uradio

Ludi svet -
Dominik je nakon noćnog izlaska 4. decembra shvatila da je izgubila karticu za bankomat. Nije imala ništa gotovine kako bi platila taksi

Nesebični potez beskućnika Robija iz engleskog grada Prestona, koji je mladoj studentkinji ponudio poslednje tri funte koje je imao kako bi mogla da plati vožnju taksijem kući, oduševio je svet, a ono što je još važnije, njegova dobrota biće višestruko nagrađena.

Naime, studentkinja Dominik Harison-Bentzen (22) odlučila je da se oduži dobrom čoveku pa je pokrenula stranicu za prikupljanje novčanih sredstava kako bi mu pomogla da plati toliko potreban depozit za stan.

Dominik je nakon noćnog izlaska 4. decembra shvatila da je izgubila karticu za bankomat. Nije imala ništa gotovine kako bi platila taksi. U tom trenutku je prišao beskućnik Robi i insistirao da uzme njegov dnevni "ulov" od tri funte. Želeo je da se uveri da će devojka sigurno stići kući. Iako Dominik nije prihvatila novac, ostala je dirnuta dobroćudnim gestom potpunog stranca, pa je odlučila da mu pomogne.

"Sledećeg dana objavila sam status na Fejsbuku i saznala da nisam jedina kojoj je pomogao. Ispostavilo se da je vraćao izgubljene novčanike i nudio svoj šal slučajnim prolaznicima kako bi ih ugrejao", rekla je.

Krenula je u potragu za dobročiniteljem. Pronašla ga je četiri dana kasnije, a dan nakon toga, 9. decembra, počela je na internetu da prikuplja novac. Odazvao se neverovatan broj ljudi i dosad je prikupljeno više od 10.000 funti.

"Božić je idealno vreme da razmišljamo o ljudima oko nas, a ne samo o sebi", poručila je Dominik.

Printskrin
Printskrin

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja