BUDITE PAMETNI: 9 prevara na koje redovno padaju turisti!
Foto: Printskrin

Otvorite oči

BUDITE PAMETNI: 9 prevara na koje redovno padaju turisti!

Ludi svet -
Obavezno pročitajte ako se spremate na put, ne dozvolite da budete jedni od mnogih koji su prevareni na ove i slične načine

Planirate da otputujete negde? Spremni ste da se opustite i da se super provedete? Ne tako brzo! Treba prvo da budete svesni ovih šema ili ćete se naći u "neobranom grožđu".

1. Lažne autobuske šeme u Vijetnamu su spremne da vas dočekaju...

Za svaku legitimnu operaciju, postoji i lažna sa istim imenom koja će vas držati u autobusu dok ne bukirate hotel sa kojim oni rade.

2. Sajtovi za rezervacije vas možda lažu.

Turističke organizacije širom sveta upozoravaju na lažne sajtove za rezervaciju koje rado uzimaju vaš novac a onda jednostavno zaborave da vam rezervišu mesto boravka. Kakva prevara!

3. Besplatni cd-ovi u Njujorku

Nepoznata osoba daće vam CD na ulici i jednostavno će vas zamoliti da ga preslušate, kao da to i nije velika stvar, onda kada ga uzmete oni počnu da vrište kako ste im dužni 10 dolara. Sada je odjednom to velika stvar.

4. Lažno zlatno prstenje koštaće vas ruku ili nogu.

Ako pokupite zlatni prsten sa ulice, verovatno je lažan, ali onda će se pojaviti neko ko će pokušati da vam naplati ogromnu svotu novca za njega. Ne vredi!

5. Korišćenje neprijatnosti kako biste devojci kupili ružu.

foto: Shutter
foto: Shutter

Prodavac će prići vašoj devojci i ponudiće joj ružu. Ako je ona prihvati, ovaj prevarant će vam naplatiti jako skupo za jedan oskudni cvet, koji se poklanjao samo momenat ranije.

6. Dostava pice koja nije realna.

Ovo je najgore zlo od svih: kada nađete ponudu ispod vaših vrata hotela za dostavu pice, ne koristite. Obično je to lažni broj, a rado će iskoristiti vaše podatke.

7. Francuske narukvice prijateljstva

foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Ovi ljudi će vam napraviti narukvicu oko zgloba i neće dozvoliti da odete dok ne platite ovu narukvicu prijateljstva, iako su ponudili da je naprave samo za vas. To nije baš lepo, prijatelju.

8. U Kairu već dugo postoji prevara sa kamilama.

Turisti plaćaju da sede na vrhu ove velike životinje i da se slikaju ispred piramide na njoj. Međutim, imajte na umu da će prevaranti onda da vas drže kao taoca dok ne platite dodatnu taksu za spuštanje dole sa kamile.

9. Deonice koje će vas "odrati".

(OMG Facts)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja