DECENIJU PROVEO U KREVETU: Najdeblji čovek na svetu umro od zapaljenja pluća
Foto: Profimedia

Stanje mu se pogoršalo pre operacije

DECENIJU PROVEO U KREVETU: Najdeblji čovek na svetu umro od zapaljenja pluća

Ludi svet -
Samo želim da budem srećan, a da hrana ne bude ta koja će me činiti srećnim, rekao je Kit nekoliko meseci pred smrt.

Najdeblji čovek na svetu, koji je imao neverovatnih 445 kilograma, umro je u 44. godini života. Kit Martin je umro od posledica upale pluća. On je gotovo celu deceniju proveo u krevetu jer nije mogao da hoda od težine.

Kit je priznao da je bio svestan da ubija sebe time što konzumira 20.000 kalorija dnevno, što je skoro 10 puta više od preporučenog. On je obično jeo šest jaja za doručak, potom picu, kebab, kinesku hranu i hranu iz Mekdonaldsa, a sve to bi zalio sa dva litra gaziranih pića i šest šolja kafe.

Prošle godine, on je imao operaciju pomoću koje mu je uklonjeno tri četvrtine stomaka, zbog čega je i izgubio skoro polovinu telesne mase. Nažalost, nekoliko meseci posle operacije, Kit je umro od pneumonije. O njemu su se brinule sestre Šeron i Tina. Ipak, Kit je pre operacije priznao da se kaje zbog svega što je sebi uradio.

"Pao sam u depresiju posle majčine smrti i hteo sam ili da se ubijem ili da umrem u svom krevetu. Sada mislim da sam bio mnogo glup. Sada imam više samopouzdanja i srećniji sam. Nadam se da ću za nekoliko meseci moći da stanem na svoje noge. Kad samo pomislim na sve te izgubljene godine...ne želim više da ih traćim. Oduvek sam bio depresivan i agorafobičan. Samo želim da budem srećan, a da hrana ne bude ta koja će me činiti srećnim", rekao je Kit nekoliko meseci pred smrt.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track