DOKTOR SMRTI: Hladnokrvno čudovište koje je ubilo 250 pacijenata pod njegovom negom
Foto: Jutjub

Serijski ubica modernog vremena

DOKTOR SMRTI: Hladnokrvno čudovište koje je ubilo 250 pacijenata pod njegovom negom

Ludi svet -
Doktor Šipmenovi klijenti stalno su umirali i to u alarmantnim brojevima. Stopa smrtnosti u njegovoj praksi izazvala je zabrinutost direktora lokalnog pogrebnog zavoda, koji je svoju zabrinutost podelio sa doktorkom Lindom Rejnolds

Harold Šipmen bio je renomirani lekar na svojoj hirurškoj klinici, poštovan od strane svojih kolega i britanskog društva. Doktor Šipmen bio je renomiran član medicinske zajednice od 1980. do sredinom 90-ih godina, ali će njegov blistavi ugled uskoro biti razbijen i da će biti otkriven kao jedan od najozloglašenijih hladnokrvnih serijskih ubica modernog vremena.Otkriveno je da je doktor Šipmen ubijao svoje pacijente smrtonosnom dozom diamorfina. Veruje se da je broj njegovih žrtvi preko 250 pacijenata, međutim on je na kraju osuđen za samo 15 smrti.On je takođe osuđen i za falsifikovanje testamenta, a godinama kasnije otkriveno je da je ukrao više od 10.000 funti vrednog nakita od njegovih žrtava.Prva sumnja bačena je na doktora Šipmena nakon što je uhvaćen u falsifikovanju recepata za sebe 1970. godine. Kažnjen je određenom sumom novca, ali mu je ipak dozvoljeno da nastavi da gradi svoju karijeru. Nakon što je otvorio svoju hiruršku kliniku, njegove kolege, vršnjaci počeli su da primećuju uznemirujući trend.

Doktor Šipmenovi klijenti stalno su umirali i to u alarmantnim brojevima. Stopa smrtnosti u njegovoj praksi izazvala je zabrinutost direktora lokalnog pogrebnog zavoda, koji je svoju zabrinutost podelio sa doktorkom Lindom Rejnolds. Doktorka Rejnolds je onda malo istraživala kod mrtvozornika južnog Mančestera - naročito u pogledu velikog broja starijih žena koje su kremirani.Ona je sumnjala da je doktor Šipmen ubijao svoje pacijente, a njihov uzrok smrti potpisivao je kao "prirodna". Kasnija istraga nije donela mnogo uspeha.Zatim, ćerka jednog od umrlih pacijenata doktora Šipmena istupila je sa sumnjama. Majka Anđele Vudruf, Ketlin Grandi, pronađena je mrtva u svom stanu. U njenoj smrtovnici piše da je umrla od "starosti", međutim ubrzo nakon toga Anđela je upozorena od strane advokata je njena majka navodno ostavila doktoru Šipmenu 360.000 funti.Anđela je sumnjala u autentičnost testamenta i zahtevala je da telo njene majke bude eshumirano i preispitano.Zaključeno je da je dobila smrtonosnu dozu diamorfina, a inspektori su ubrzo otkrili pisaću mašinu sa kojom je doktor Šipmen falsifikovao testament.Konačno prava priroda ovog doktora smrti došla je na videlo. U januaru 2000. godine doktor Šipmen osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva 15 pacijenata.Doktor Šipmen se na kraju obesio u svojoj ćeliji, nakon što je odslužio samo četiri godine kazne.

(First to Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track