(FOTO) KAD BISMO SVI MOGLI TAKO: Inženjer dao otkaz da bi bio zvezda Instagrama
Foto: Tviter/@eelcoroos

Ostvario životni san

(FOTO) KAD BISMO SVI MOGLI TAKO: Inženjer dao otkaz da bi bio zvezda Instagrama

Ludi svet -
Holanđanin Elko nije hteo više da radi u IT sektoru i odlučio je da se posveti nečemu potpuno drugačijem

Elko Ros bio je IT stručnjak u IBM kompaniji u Amsterdamu više od 10 godina. Ipak, njegova najveća strast uvek je bila fotografija. Kada je video da na Instagramu ima 100 hiljada pratilaca, dao je otkaz i potpuno se tome posvetio.

Sada je jedan od najpopularnijih Instagram fotografa sa više od 436.000 pratilaca. Neki od najvećih svetskih brendova, među kojima su Samsung i Soni, kontaktirali su ga za saradnju.

"Posao u IT sektoru nikada nije bio moj san. Fotografijom sam uvek mogao da na kreativan način kažem ono što želim", rekao je.

U početku nije mnogo obraćao pažnju na aplikacije društvenih mreža jer nije verovao da se mobilnim telefonom može napraviti dobra fotografija. Jednog dana kada je čekao voz počeo je da fotografiše Instagram aplikacijom i bio je oduševljen. Pokazao je svima da je lako napraviti lepe slike koristeći osnovna znanja fotografije. Ubrzo je privukao veliki broj obožavatelja.

Instagram je primetio njegovu popularnost i stavili su ga na listu predloga za praćenje zahvaljujući čemu mu se dodatno povećao broj pratilaca. Onog trenutka kada ih je sakupio 100.000 kompanije i brendovi su počeli da mu se javljaju radi saradnje. Tako je krenuo da putuje po svetu.

"Nikada se nisam pokajao što sam dao otkaz", rekao je.

(Biznis Insajder)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track