(FOTO) ŽIVOT SA DŽINOVSKIM PITONOM: Oni ovog gmizavca tretiraju kao rođeno dete
Foto: Facebook Printscreen

Bizarno

(FOTO) ŽIVOT SA DŽINOVSKIM PITONOM: Oni ovog gmizavca tretiraju kao rođeno dete

Ludi svet -

Ši Džimin je 2009. spasio pitona od sigurne smrti. Uzeo je malu zmiju dugu 30 centimetara jer nije znao da će toliko narasti. Zmija slobodno gmiže po kući i vode ju u šetnju.

Par iz Kine već sedam godina živi sa 60 kilograma teškim i 3.7 metara dugim pitonom kog odgajaju kao svoje dete. Ši Džimin, je pitona spasao 2009. godine, kad ga je uzeo od trgovca ribom i zmijama koji je hteo što pre da se otarasi malog gmizavca.

Ši i njegova supruga kažu da se ne brinu za svoju sigurnost i zmiju puštaju da preko dana slobodno gmiže po kući. Čak je izvode i u šetnju. Često sede s njom na kauču i gledaju televiziju. Pre spavanja zmiju kupaju i nose je u njenu zasebnu sobu.

Zmiju nazivaju "sinom", dali su mu ime Ši Nanvang, a u kavez ga stavljaju samo za vreme hibernacije. Zmija na svakih 20 do 30 dana pojede osam manjih i pet većih pilića. Ši kaže da na svog "sina" troši gotovo pola svoje penzije. Pored zmije Ši i njegova supruga imaju dve udate ćerke koje su se odavno odselile iz porodičnog doma. Ši je izjavio da će pitona dati zoološkom vrtu kada bude prestar da se stara o njemu.

(OddityCentral)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track