JEZIVO: Ovo su škole i fakulteti koje opsedaju duhovi!
Foto: Shutterstock

Dom za utvare

JEZIVO: Ovo su škole i fakulteti koje opsedaju duhovi!

Ludi svet -
Mnoge osobe prijavile da su se u ovim zgradama događale neobične i tragične stvari

Jeste li se ikada zadržali u školi nakon nastave i primetili kako su hodnici jezivi kad svi profesori i učenici odu svojim kućama? Zgrade koje su inače pune života postaju strašne kada se isprazne…Donosimo vam priču o školama i fakultetima koji su navodno opsednuti duhovima, a mnoge su osobe prijavile da su se u njima događale neobične i tragične stvari.

1. Predanje kaže da svaku zgrada u sklopu Univerziteta Ohajo opseda barem jedna duh. Jedan od najpoznatijih duhova je studentkinja koja je navodno izvodila satonističke obrede u svojoj sobi, a na kraju se i ubila. Soba 42B u zgradi Vilson Holu sada je zatvorena i zabranjena je u nju da se ulazi zbog paranormalnih pojava koje su doživele sve osobe koje bi tamo pokušale da boravi.2. Srednju škola "Koriher Lipe" u Severnoj Karolini opseda duh bivšeg domara Larijaa. U 1940-im godinama, on je ubijen u nesreći - školski bojler je eksplodirao i usmrtio ga. Učenici i nastavnici često su prijavljivali da još i danas nakon završetka nastave čuju zveket njegovih ključeva.

3. Nakon požara koji je 1950-ih godina zahvatio srednju školu Lambertvil, ova ustanova je zauvek zatvorila svoja vrata. Uprkos tome, čini se kao da su neki učenici i nastavnici odlučiti da ostanu u njoj. Glasine o ovoj školi tvrde da je u tom požaru umrlo mnogo ljudi čiji se urlici i krikovi i danas mogu čuti.

4. Univerzitet u Ilinoisu progoni duh osobe u sivoj uniformi bez lica. Prva ga je ugledala devojka koja se, nakon zabave koju je organizovalo njeno sestrinstvo, vraćala u svoj dom. Neobična utvara ukazala joj se tamo, na vrhu stepenica koje su vodile do njene sobe. Od tog dana, zabeležene su mnoge prijave u kojima studenti tvrde da su videli sličnu utvaru kako stoji nad krevetima cimera s kojima dele studentske sobe.

5. Univerzitet Dru u Medisonu, Nju Džerzi, progoni duh supruge njegovog osnivača, Roksana Med Dreua. Kada je dom Med Hol zahvatio požar, dva vatrogasca su izjavila da su u plamenu požara videli ženu obučenu u odeću nalik onoj iz 19. veka koja je ubrzo zatim nestala.6. Grad Viliamsburg ima mnogo mesta koja su navodno ukleta, ali osnovna škola "Metju Valej" dom je za barem tri utvare. Veruje se da je jedna duh dečaka koji je umro kao devetogodišnjak, a pohađao je tu školu, a druga dva su dečaci crne boje kože koji su ubijeni tokom oštrih sukoba i segregacije koju je potsticao rasizam.7. Jedna od zgrada Augusta državnog univerziteta bila je pre toga kuća žene po imenu Emili Galt koja se bacila kroz prozor kad je saznala da njena ljubav odlazi na front za vreme Građanskog rata. Do dana današnjeg posetioci ove zgrade navodno čuju glasove žene i muškarca koji se svađaju. Radi li se o Emili i njenom ljubavniku koji raspravljaju o tome da li da ode u rat ili ne. Pre nego što je skočila kroz prozor, urezala je svoje ime na staklo, a taj potpis se navodno može videti i danas.

(Teen385.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track