Kada se najbolje jede u zatvorskom restoranu
Foto: Profimedia

Kardif

Kada se najbolje jede u zatvorskom restoranu

Ludi svet -
Klink, koji može da primi do 96 gostiju, poslužije doručak i ručak. Otvoren 2012, ima 30 kelnera-zatvorenika koji su plaćeni 14 funti za 40 sati rada nedeljno

LONDON - Restoran "Klink" u Kardifu, kog opslužuju isključivo zatvorenici, proglašen je najboljim ugostiteljskim objektom u gradu u izboru sajta za putovanja TripAdvisor.

Restoran zatvora u Kardifu dospeo je na prvo mesto liste od 946 ugostiteljskih objekata velškog glavnog grada zahvaljujući glasovima gostiju, koji su mahom isticali "ljubaznost i susretljivost osoblja" kom drugi mogu samo da pozavide.

"Visokim standardima ovog restorana mogu teško da pariraju ostali objekti u kojima smo bili u poslednje vreme", napisao je jedan zadovoljni gost. Drugi je Klinku dao maksimalnih pet zvezdica uz komentar: "Kelneri su odlični, a usluga perfektna - bolja nego u mnogim izvikanim restoranima, uvek na usluzi".

Klink, koji može da primi do 96 gostiju, poslužije doručak i ručak. Otvoren 2012, ima 30 kelnera-zatvorenika koji su plaćeni 14 funti za 40 sati rada nedeljno.

Zatvorenici koji rade u restoranu su na praksi i po izlasku iz zatvora dobijaju diplomu koja im omogućuje da rade u ugostiteljstvu.

"Naš tim je oduševljen što se našao na čelu liste TopAdvisora i što je uspeo da pretekne gotovo 1.000 drugih restorana", rekao je Lorens, generalni direktor Klinka."Priznanje koje smo dobili od tolikog broja naših gostiju za atmosferu koju smo stvorili, napor koji smo uložili da pripremimo jela i visoki standard usluge je neverovatno", istakao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track