KAKO DA SE ODBRANITE OD MEDVEDA: Pročitajte savet ovog čoveka koji je izvukao živu glavu
Foto: Profimedia

Zastrašujuće

KAKO DA SE ODBRANITE OD MEDVEDA: Pročitajte savet ovog čoveka koji je izvukao živu glavu

Ludi svet -
Jedan čovek uspeo je da se odbrani od napada grizli medveda setivši se saveta koji mu je baka dala

Čejs Delvo (26), pretrpeo je duboke rane na glavi i licu, nateklo levo oko i duboku naprslinu desne noge kada ga je medved od 180 kg napao.

Ali on ne bi bio ovde da ispriča svoju priču da nije članka iz jednog magazina koji je njegova baka iscepala i prenela mu pre mnogo godina. Čejs se setio da je članak opisivao koju slabu tačku velike životinje imaju, tako da kada ga je medved sustigao, on je hrabro zavukao svoju desnu ruku u grlo životinje.

Ovaj stravični incident dogodio se kada je sa svojim bratom Šenom, 30, otišao u lov na losove u Montani, Sjedinjene Američke Države. Kada se probudio iz dremke, primetio je da se medved, koji je takođe spavao, naglo probudio. Odmah nakon toga, medved ga je srušio na zemlju i zagrizao mu glavu.

"Posle ugriza je odstupio malo, ali je i dalje stajao nada mnom i zarežao najjačim urlikom koji sam do sada čuo", rekao je Čejs, "Onda se spustio i ugrizao me za nogu, dobro protresao i bacio me ustranu.Kada se vratio po treći put, setio sam se članka koji mi je baka dala, tako da sam gurnuo svoju ruku u njegovo grlo." Čejsova taktika je uspela i medved se povukao, a Čejs je ustao i pobegao što je brže mogao.

Našao je svog brata, pohrili u bolnicu, gde je ušiven i obmotan gazom.

"Želim da svi znaju da nije medvedova krivica i da je on bio uplašen baš kao i ja", završio je Čejs.

(Great Falls Tribune)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track