NEVERA, ALI OVO JE SRPSKI JEZIK: Komuniciramo na potpuno drugi način, da li razumete ove reči?
Foto: Profimedia

OMG, Bleja!

NEVERA, ALI OVO JE SRPSKI JEZIK: Komuniciramo na potpuno drugi način, da li razumete ove reči?

Ludi svet -
Svaka nova generacija sa sobom donosi nove izraze, a evo šta ste vi u međuvremenu propustili

Društvene mreže se u poslednje vreme koriste sve više i više, a samim tim imaju uticaj na savremeni sleng. Ovo su izrazi koji danas koriste najčešće mladi, a mnogima mogu da budu potpuno nerazumljivi.1. „Baci mi to na vol!“Radi se o vremenskoj liniji na društvenim mrežama. Predstavlja deljenje određenog sadržaja na nečijoj ličnoj stranici.2. „Bleja je bila top!“Radi se o vremenu koje su dve ili više osoba provele zajedno, a odlično su se proveli.3. „Nemoj da me čekiraš, ali me taguj!“Čekiranje predstavlja obeležavanje mesta i vremena na društvenim mrežama sa opcijom dodavanja ljudi u objavi.

4. „Ladno je sinovao i ništa nije rekao!“Opcija na društvenim mrežama koja omogućava da osoba koja šalje poruke vidi da li je osoba kojoj je poruka namenjena istu i pročitala.5. „Izneverovao sam tebra!“Recimo da se desilo nešto u šta je teško poverovati, a da se osoba obraća bratu.6. „Hešteguj!“#KapirateOČemuSeRadi #OvoJeMalo #Iritantno7. „Baš me zanima, izguglaj to!“Pretraži ovaj pojam na Guglu.

8. „Ona je lajsnula potpuno!“Glagol „lajsnuti“ se koristi za osobu koja je izgubila kontrolu nad svojim delima.9. „Lažeš, O. M. G.!“Od engleske skraćenice „Oh my God!“ koja znači "O, moj Bože!" i kod nas je ova fraza ušla u upotrebu.10. „Daj da opalimo selfi!“Slikanje samog sebe sa jednom osobom gledajući u prednju kameru.(N. Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track