POMAHNITALI TURISTI: Gađali stjuardesu testeninom i vrelom vodom jer im se nisu svidela mesta
Foto: Beta

Dobili zabranu putovanja

POMAHNITALI TURISTI: Gađali stjuardesu testeninom i vrelom vodom jer im se nisu svidela mesta

Ludi svet -
Oni su bili besni jer nisu mogli da sede zajedno, ali su nastavili sa napadima na stjuardesu i pošto im je pomogla da promene mesta

Kineske vlasti najavile su oštre kazne za kineski bračni par koji je vrelom vodom i testeninom gađao stjuardesu na letu jedne tajlandske avio kompanije, zapretivši da će dići avion u vazduh pošto su se iznervirali zbog rasporeda sedenja.

Kineska nacionalna uprava za turizam saopštila je juče da su turisti omeli let, povredili ostale putnike i "ozbiljno ugrozili sveukupnu sliku Kineza". Ta uprava nije precizirala na koji način će biti kažnjeni kineski turisti, ali se iz njenog saopštenja zaključuje da će i glavni vodič ture biti kažnjen jer nije ukazao turistima na koji način treba da se ponašaju, kao i turisti, koji će biti stavljenu natakozvanu "crnu listu", što će im ubuduće otežati putovanja.

U incidentu koji se desio u četvrtak na čarter letu tajlandske kompanije Er Azija iz Bangkoka za Nandžing, jedan kineski par, prema fotografijama i video snimcima koje su napravili ostali putnici, žestoko je izgrdio jednu stjuardesu pre nego što ju je zasuo vrelom vodom i testeninama.

Oni su bili besni jer nisu mogli da sede zajedno, ali su nastavili sa napadima na stjuardesu i pošto im je pomogla da promene mesta. U raspravu su se uključila još dva kineska turista, a pilot je, pošto je jedan od njih zapretio da će dići avion u vazduh, vratio letelicu u Bangkok, a sporne Kineze zamolio da se iskrcaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track