POSLEDNJI PUT SE POJAVIO 1990: Dobio otkaz jer nije došao na posao 24 godine!
Foto: Profimedia

Jedva ga otpustili

POSLEDNJI PUT SE POJAVIO 1990: Dobio otkaz jer nije došao na posao 24 godine!

Ludi svet -
Pošto je istragom utvrđeno da je kriv za "nameran izostanak sa posla" 1992. godine, bile su potrebne dodatne 22 godine i intervencije ministra u vladi da mu se da otkaz

Indijska vlada otpustila je A.K. Vermu, koji nije dolazio na posao 24 godine. Verma, inženjer u odjeljenju za javne radove, otpušten je pošto se poslednji put pojavio na poslu u decembru 1990. godine, a čak i za uslove u Indiji, gde se državni posao smatra doživotnim, Verma je preterao.

"On je stalno tražio produženje odsustva, što mu nije odobreno, i odbijao je naloge da se pojavi na poslu", saopštila je vlada.

Pošto je istragom utvrđeno da je kriv za "nameran izostanak sa posla" 1992. godine, bile su potrebne dodatne 22 godine i intervencije ministra u vladi da mu se da otkaz.

Indijski zakoni o radu, za koje je Svetska banka saopštila da su najrestriktivniji u svetu, otežavaju otpuštanje radnika, osim u slučaju kriminalnih radnji. U državama Radžastan i Mađa Pradeš nedavno je izmenjen zakon po kome se osoblje sada lakše otpušta i zapošljava.

U Nju Delhiju uvedeno je ostavljanje otisaka prstiju na skeneru po dolasku na posao za državne službenike kako bi se stalo na put odsustvovanjem sa posla.

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track