SPASAVA BRAKOVE: Dragoljub rašljama pomera krevete i budi uspavanu strast
Foto: Infoprijedor

Traži podzemne vode

SPASAVA BRAKOVE: Dragoljub rašljama pomera krevete i budi uspavanu strast

Ludi svet -
Potraga za vodom izgleda tako što dok premerava dvorište, Dragoljub drži rašlje, a one se u jednom trenutku, savijaju prema dole, posle čega uzima bakarne žice. Ukoliko se ukrste, na tom mestu domaćin može da kopa bunar

Dragoljub Bašić (84) iz Gornjih Garevaca kod Prijedora, poslednjih 60 godina traga za vodom. I to vrlo uspešno, jer je širom BiH-a do sada otkrio na hiljade izvora. "Potraga za vodom" izgleda tako što dok premerava dvorište, Dragoljub drži rašlje, a one se u jednom trenutku, savijaju prema dole, posle čega uzima bakarne žice. Ukoliko se ukrste, na tom mestu domaćin može da kopa bunar.

"Kad se rašlje saviju prema vodi osetim blagi udar u stomaku, poput strujnog. Taj dar sam nasledio i zato potragu za vodom i ne naplaćujem po cenama, već ko koliko da. Žao mi je samo što me nijedno od moje unučadi neće naslediti u rašljarenju. Nemaju dara i to je to", kaže Bašić.

Uveren je da su rašlje pravo čudo i da sa njima može osim vode da pronađe čak naftu, zemni gas, rude pa i termalne vode. Tim se do sad nije bavio, čak nije ni pokušao, ali je zato, mada o tom nerado govori, spasio mnoge brakove. Oterao je bračnu monotoniju i u život supružnika, onih koji su mu se požalili "da nešto ne štima", vratio izgubljenu strast.

Prijedorčani koji su probali ovaj "lek" navode da su isključivo pomerali krevete u spavaćoj sobi, i to obično iz jednog ćoška u drugi, kako pokaže Dragoljubov prst. Dragoljub objašnjava da to baš i nije tako jednostavno kako izgleda i dodaje da su za sve, pa i za „uspavane“ partnere krive uglavnom podzemne vode.

„Pregledam kuću ili stan sa rašljama , kažem im gde da stave krevete i na kraju sve bude dobro. U te bračne tajne ne ulazim, još manje o tom „receptu“ želim da pričam javno, ali kad vidim nasmejane ljude, da zrače, znam da im je sve krenulo nabolje. Tako da mi sad više dolaze oni koji bi „pomjerali“ krevete a manje oni koji bi tražili vodu. Ovi drugi su baš retki, možda i zato što nam je vode od ovih poplava već preko glave“, zaključuje Bašić.

(infoprijedor.com, foto: infoprijedor.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track