PROFITIRALI NA BAHATOSTI: Skočila prodaja oraha posle incidenta u avionu
Foto: Profimedia

Tatina ćerkica zaustavila avion zbog oraha

PROFITIRALI NA BAHATOSTI: Skočila prodaja oraha posle incidenta u avionu

Ludi svet -
Australijski (makadamski) orasi bili su nepoznati većini Južnokoreanaca sve dok Čo Hjun-a nije početkom decemba zaustavila avion i zatražila iskrcavanje šefa kabine iz aviona zbog oraščića

SEUL - Prodaja australijskih oraha u Južnoj Koreji skočila je posle incidenta koji je izazvala ćerka vlasnika juznokorejskog avio prevoznika kada je zaustavila avion prilikom poletanja zbog toga što su joj ti isti orasi posluženi, a da ih nije tražila i još u kesici umesto u činiji.

Australijski (makadamski) orasi bili su nepoznati većini Južnokoreanaca sve dok Čo Hjun-a nije početkom decemba zaustavila avion i zatražila iskrcavanje šefa kabine iz aviona zbog oraščića.

Čo Hjun-a, koja je jedna od čelnica avioprevoznika, podnela je ostavku na tu funckiju posle lavine kritika na njen račun. Ali, orasi su sada jedna od najpopularnijih grickalica u Južnoj Koreji.

Trgovci zadiviljno trljaju ruke i navode da im je prodaja oraha i bez reklame rekordno skočila. Internet prodavnica Auction navodi da je u poslednjih pet dana prodaja oraščića skočila 12 puta.

Ponašanje Čo Hjun-a izazvalo je kritike javnosti ali i brojne parodije na njen račun. Čo se javno izvinila prošle sedmice kao i njen otac koji je rekao da je trebalo bolje da je vaspita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja