UŽAS, STRAH I NOĆNA MORA: Jedina stvar jezivija od ovih 5 fotografija je priča koja ih prati!
Foto: Ilyke.com

Istorija pamti

UŽAS, STRAH I NOĆNA MORA: Jedina stvar jezivija od ovih 5 fotografija je priča koja ih prati!

Ludi svet -
Postoje milioni fotografija koje spadaju u kategoriju jezivih i verovatno bi trebale da budu zaboravljene, ali ipak postoje neke slike koje su toliko užasavajuće da postaju deo istorije

Sa pronalaskom fotografije 1800. godine, ljudska percepcija sveta drastično se promenila. U stvari, možemo da kažemo da je fotografija promenila prirodu same memorije. Iako možemo da uhvatimo najlepše trenutke iz života kroz fotografiju, isto tako možemo da uhvatimo i one najjezivije.

Naravno, postoje milioni fotografija koje spadaju u kategoriju jezivih i verovatno bi trebale da budu zaboravljene, ali ipak postoje neke slike koje su toliko užasavajuće da postaju deo istorije.

1. Kit Sapsford

Kit Sapsford bio je dečak koji je samo želeo da vidi svet. 22. februara 1970. godine, Sapsford se ušunjao među točak aviona Japan Erlajnsa, koji je leteo iz Tokija za Sidnej. Njegov plan je bio da otputuje neopaženo i započne avanturu.Nažalost, kako je avion poleteo Sapsford je izgubio oslonac i pao u smrt. Ova poslednja fotografija njega napravljena je od strane fotografa amatera koji je bio na aerodromu tog dana.

2. Julia Popova

2009. godine Julia Popova vraćala se sa posla kada je napao lopov. 22-godišnja Julija iz Moskve uspela je da pobegne i da stigne do kuće kada je shvatila da je ubodena u zadnji deo vrata. Policija je zatekla u stanju ekstremnog šoka. Hirurzi su uspeli da otklone nož koji je na svu sreću promašio sve glavne arterije.

3. Katarina Decel

Godine 1907. Katarina Decel poslata je u nemačku nemtalnu instituciju kada je sabotirala lokalnu prugu kao deo političkog protesta. Iako istoričari nisu sigurni koje je tačno njeno mentalno stanje bilo u to vreme, ona je ostala u instituciji sve do svoje smrti i bila je podvrgnuta nacističkom programu eutanazije 1941. godine.

Tokom njenog vremena u mentalnoj instituciji, Decelova je pokušala da poboljša uslove za sebe i ostale zatvorenike. Na slici Decelova je prikazana kako pozira "sa mužem" koji je napravljen od slame. Navodno ga je Decelova tukla kada je bila ljuta, a plesala je sa njim kada je bila srećna.

4. August Delegrans

Ovo nije zapravo fotografij aAugusta Delegransa, ali ovo je fotografija njegovog srca. Prema legendi, Delegrans je bio vampir koji je bio odgovoran za smrt više od 400 ljudi tokom ranih 1900-ih u Americi.

Priča kaže da je August ubijen od strane jednog katoličkog sveštenika kolcem kroz srce. Iako je više nego verovatno da ova priča nije istinita, sigurno je zanimljivo da mislimo da ova kutija zaista sadrži njegovo srce. Inače kutija je prodata na e-bay-u nedavno za lepu cifru.

5. Loana KonstantineskuMožda vam ovo deluje kao obična fotografija iz viktorijanskog doba, ali način na koji je ova žena umrla je uznemirujuć. Njeno ime je Loana Konstantinesku, ali ona je poznatij akao Loana "Žedna krvi".Prema istoričarima, Loana je postala fascinirana krvlju još kao tinedžerka. Vremenom, ona je počela da pije krv, naročito svoju, i da veruje da joj ona daje nadljudsku snagu. Ona se slučajno ubila nakon konzumiranja smrtonosne količine soprstvene krvi.

(foto: Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track