(VIDEO) ČUDOVIŠTE KOJE NAM JE STIGLO IZ SVEMIRA: Crv izbacuje mrežu i guta svoj plen!

I Spajdermen bi mu pozavideo

(VIDEO) ČUDOVIŠTE KOJE NAM JE STIGLO IZ SVEMIRA: Crv izbacuje mrežu i guta svoj plen!

Ludi svet -
Ovo vrsta crva izbacuje "mrežu" i potom svoj plen uvlači u sebe i jede

Krvoločni crv koji izbacuje kao Spajdermen belu "mrežu" kako bi uhvatio nesrećni plen možda zvuči kao prava noćna mora ili kao čudovište iz svemira. Ovaj zastrašujući momenat uhvaćen je na kameri - a crveni crv se nalazio na nečijoj ruci.

Ovo vrsta crva izbacuje "mrežu" i potom svoj plen uvlači u sebe i jede. Međutim, mnogi sumnjaju da je reč o veoma pamednom robotu, ali stručnjaci kažu da je u stvari reč o gigantu pijavici, pljosnatom crvu ili nemertine.

Ovaj "mobilni nos" proboscis obično ostaje u komori tečnosti ispunjen iznad stomak.

Nemertine su tip životinja, među beskičmenjacima, koji se zajedno sa platihelmintes svrstavaju u grupu pljosnatih crva (Platodes). Smatraju se najprogresivnijim životinjama iz grupe platodes. Kod njih prvi put u životinjskom svetu javlja zadnje crevo sa analnim otvorom, odnosno kompletan sistem za varenje i prvi put se javlja krvni sistem. Posebna odlika ovog tipa životinja je što imaju naročit organ – proboscis, koji služi za hvatanje plena i odbranu. Proboscis je smešten u cevastoj šupljini – rinhocelu, koja se nalazi iznad usnog otvora i creva. Kroz proboscisnu poru, koja je iznad usnog otvora, on se izbacuje u spoljašnju sredinu.

Procenjuje postoje između 900 i 1.400 vrsta pljosnatih ​​crva. Neki mogu dostići dužinu 30 metara, iako njihova tela su samo nekoliko milimetara širine.

http://www.youtube.com/watch?v=iF_-BhWcX3g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track