(VIDEO) LJUBAV KAO NA FILMU: Posle 67 godine braka umrli zajedno držeći se za ruke
Foto: Printskrin

Nisu mogli jedno bez drugog

(VIDEO) LJUBAV KAO NA FILMU: Posle 67 godine braka umrli zajedno držeći se za ruke

Ludi svet -
Imali su posebnu vezu, a mislim da se i pojačala u poslednjim mesecima njihovih života, rekla je za njihova ćerka Dona Šarton

Devedesetogodišnji Flojd Hartvig 11. februara preminuo je u staračkom domu, a u poslednjim je trenucima za ruku držao svoju 89-godišnju suprugu Vajolet koja je preminula pet sati kasnije.

Vajolet je u poslednjih nekoliko godina života patila od demencije, a Flojd je o njoj brinuo koliko god je mogao.

Flojd i Vajolet, foto printskrin
Flojd i Vajolet, foto printskrin

Međutim, u januaru mu je dijagnostifikovano otkazivanje bubrega, a doktori su rekli da mu je preostalo tek nekoliko meseci života. "Imali su posebnu vezu, a mislim da se i pojačala u poslednjim mesecima njihovih života", rekla je za njihova ćerka Dona Šarton.

Iako mu se zdravstveno stanje iz dana u dan pogoršavalo, Flojd je i dalje brinuo o supruzi. "Jedva je hodao, ali mama mu je i dalje bila prioritet i glavna briga", govori Šarton. Njihova deca odlučila su da približe njihove krevete kako bi par u poslednjim trenucima života mogao da se drži za ruke.

Inače, par je bio u vezi od osnovne škole, a veza se nastavila čak i nakon što je Flojd, tokom Drugog svetskog rata, završio u mornarici. Od 1946. do 1948. razmenili su preko 100 pisama. "Hej draga, nekoliko redaka od tvog usamljenog i tužnog mornara. Nedostaješ mi draga i tako sam zaljubljen u tebe. Dušo, biće mi drago kad se maknem. Ovo nije za mene, iako sam nekad mislio da je mornarica zakon. To je bilo pre nego sam zavoleo najslađu devojku na svetu", napisao je Flojd u maju 1947.

Venčali su se 6. augusta tokom kratkog dopusta. Nakon što se vratio iz vojske, Flojd je na početku radio kao dostavljač jaja, a zatim i kao poslovođa na jednoj farmi gde se i zadržao do penzije. Imali su troje dece, Donu, Kerol i Keneta, a bili su i vlasnici malenog ranča u Eastonu u Kaliforniji.

http://www.youtube.com/watch?v=PdYxS2Kyx5Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track