(VIDEO) NA PUTU KA ISKUPLJENJU: Ubica promenio život autističnom dečaku i rasplakao hiljade!
Foto: Printscreen

Dirljivo

(VIDEO) NA PUTU KA ISKUPLJENJU: Ubica promenio život autističnom dečaku i rasplakao hiljade!

Ludi svet -
Zbog svoje stanja Zahari se teško nosio sa školskim obavezama, a njegovi su roditelji bili očajni jer nije mogao da podnese čak ni njihov zagrljaj...

Pomoć i nada ponekad mogu doći tamo odakle se najmanje nadaš, a o tome svedoči i priča o autističnom dečaku Zahariju i osuđenom ubici koji mu je promenio život.

Zbog svoje stanja Zahari se teško nosio sa školskim obavezama, a njegovi su roditelji bili očajni jer nije mogao da podnese čak ni njihov zagrljaj. Štaviše, i najmanji dodir izazvao bi mu suze. Međutim, stvari su se promenile kada su odlučili da pomoć potraže na najmanje verovatnom mestu - u zatvoru.

Obratili su se, naime, Krisu, osuđenom ubici, koji će iza rešetaka provesti 48 godina, a vreme krati nastojeći se iskupiti za težak zločin koji je počinio. Kris učestvuje u programu treniranja napuštenih pasa, a dok njegovi "cemeri" treniraju pse za pomoć slepim i slabovidnim osobama, ovaj zatvorenik je naučio sve što je mogao o autizmu i u svojoj ćeliji počeo da trenirati pse za pomoć autističnim mališanima.

"To je način na koji pokušavam da se iskupim. Kada deca poput Zaka dođu, ne vide ubicu u meni", rekao je Kris kroz suze.

Da je Kris Zaku zaista promenio život svedoči video u kojem autistični dečak sa smeškom i zahvalnošću grli zatvorenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track