(VIDEO) OVO JE VLADAR PACIFIKA: Upoznajte morskog đavola!

Usnimili ga naučnici

(VIDEO) OVO JE VLADAR PACIFIKA: Upoznajte morskog đavola!

Ludi svet -
Naučnici su usnimili crnog morskog đavola na dubini od oko 600 metara, u predelu podvodnog kanjona Monterej smeštenog na dnu Pacifika

Veoma retka vrsta crnog morskog đavola, ribe koja živi na velikim dubinama toplih voda Atlantika, Indijskog i Tihog okeana, protekle sedmice prvi put je usnimljena kamerom.

Crnog morskog đavola 17. novembra usnimio je Istraživački institut Akvarijuma u Montereju (Monterey Bay Aquarium Research Institute), i to je jedan od retkih snimaka ove vrste. Zapravo, uz nekoliko fotografija, ovo je tek prvi video zapis na kojem se vidi ova neobična vodena životinja u svom prirodnom okruženju.

Naučnici su usnimili crnog morskog đavola na dubini od oko 600 metara, u predelu podvodnog kanjona Monterej smeštenog na dnu Pacifika.

Njihova ekspedicija deo je velike, višegodišnje studije tokom koje se proučava nedovoljno istražen svet pomenutog podvodnog kanjona.

Primerak koji je usnimljen ovoga puta zapravo je ženka. S obzirom na to da ih je teško uočiti, potom i istražiti, o crnim morskim đavolima ne zna se mnogo toga. Naziv su dobili zbog svoje neobično tamne kože.

http://www.youtube.com/watch?v=VqPMP9X-89o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track