(VIDEO) PARANORMALNA MISTERIJA: Otkrivena tajna smrtonosnog broda duhova
Foto: Jutjub

Legenda živi

(VIDEO) PARANORMALNA MISTERIJA: Otkrivena tajna smrtonosnog broda duhova

Ludi svet -
Jedna od najozloglašenijih i zbunjujućih pomorskih priča definitivno je legenda o SS Urang Medan, brod duhova koji je -prema nekima- misteriozno odneo živote cele posade pod izuzetno sumnjivim i neobjašnjivim okolnostima.

Holandski brod pronađen je kako pluta blizu Indonezije 1948. godine, ali moderna istraživači se pitaju da lie je brod uopšte i postojao. 1952. godine, obalska straža SAD pomenula je Urang Medana, ime koje znači "Čovek od Medana", na malajskom jeziku.Legenda kaže da su dva američka broda uhvatila signal za nesreću sa holandskog trgovačkog broda. Jeziva poruka koja je bila po Morsovom kodu sledila je ljude:"S.O.S sa Urang Medan. Mi plutamo. Svi oficiri uključujući i kapetana su mrtvi u po mostu i glavnoj prostoriji. Verovatno će cela posada umreti. Ja umirem."Kada su brodovi konačno pronašli Urang Medan, izgledao je neoštećen. Međutim, kada je spasilačka ekipa otišla na brod da pronađu preživele, navodno su videli najjeziviji prizor.

Svi na brodu bili su mrtvi, bez očiglednog uzroka smrti. leševi nisu imali nikakve povrede ili vidljive boljke. jedino što nije bilo u redu sa njima, osim činjenice da su mrtvi, je da su svi bili na leđima, sa očima i ustima širom otvorenim, sa izrazima lica kao da su umrli od straha.Priča se nastavlja da je nekako izbio požar na brodu koji je potopio i uništio brod. Nije bilo daljih istraga koje su mogle da budu sprovedene.Neke lude teorije zalaze u paranormalno, možda čak i pojavljivanje NLO-a i njihovog napada koji je odgovoran za ovu bizarnu scenu. Drugi spekulišu da je u pitanju ugljen monoksid, izazvan nepravilnim radom kotlarnice broda koji je mogao sve da otruje. Druga teorija kaže da je možda izazvano curenjem toksičnog tereta.

na kraju, veruje se da je cela priča toliko jeziva da je moguće da ništa od toga nije istina. Činjenice o brodu kao i postojanje samog broda nikada nisu potvrđene ili dokazane.Priča živi kao zastrašujuća legenda koja postavlja više pitanja nego što daje odgovore.

(First to Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja