POSTAVILI SU KAMERE U PODVODNI VULKAN: Dok su gledali snimak, nisu mogli da veruju svojim očima!
Foto: Jutjub

Otkriće

POSTAVILI SU KAMERE U PODVODNI VULKAN: Dok su gledali snimak, nisu mogli da veruju svojim očima!

Ludi svet -
Tim naučnika nedavno je postavio kamere u podvodni vulkan kod Solomonskih ostrva i otkrili su neočekivanu stvar kada su pregledali snimak.

"Nikada se ne zna šta možete da pronađete. Posebno kada radite ovoliko duboko pod vodom. Što dublje idete, to čudnije postaje", rekao je okeanski inžinjer Brenan Filips u saopštenju.Dakle, šta je tačno bilo njihovo otkriće? - Ajkule!Mnogo ajkula koje žive u podvodnom vulkanu, a izgleda da na njih uopšte ne utiču "neprijateljski" uslovi koji uključuju visoke temperature i kiselost."Niko nikada nije gledao ovoliko duboko u moru. Niko nije otišao ovoliko duboko, zaista. Naravno da smo bili uzbuđeni. Mislili smo da ovo istraživanje ima mnogo potencijala", rekao je Filips.

Kada je ekipa sela da pregleda snimke, u početku nisu bili sigurni šta su videli."Šta je to bilo? Senka nečega. Nešto postoji tamo!", rekao je član tima pre nego što se sobom proširio aplauz kada su prepoznali ajkulu.Tim je u saopštenju rekao da je bilo riskantno da pošalju podmornicu u vulkan, pa su se opredelili za kameru. Filips je dodao i da otkriće ajkula unutar vulkana otvara mnoga pitanja."Jedan od snimaka iz unutrašnjosti glavne kaldere Kavačija prikazuje i meduzu koja kruži naokolo. Izgleda kao da im je to prirodno okruženje. Videli smo neke sitne ribe...a onda ajkule, koje su se odjednom pojavile. I nije ih bilo malo.Sada želimo ako treba da provedemo godine da izučimo ovo i zašto je to tako", rekao je.

(Theblaze)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track